Sainz verklaart stilstand bij Ferrari: 'We hebben twee of drie maanden verloren'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 14:30
carlos sainz proshots
Ferrari zakt na de zege van Charles Leclerc in Monaco steeds verder af ten opzichte van Red Bull Racing, McLaren en Mercedes. In Groot-Brittannië reden de coureurs weer met het pakket van Imola, waardoor ze de achterstand zien groeien. ‘We hebben twee of drie maanden verloren’, wordt Carlos Sainz nu geciteerd door Racefans.net.
De man die na dit seizoen plaats moet maken voor Lewis Hamilton, ziet dat zijn team achter de feiten aan loopt. 'We hebben praktisch dezelfde bolide als in Imola. Iedereen heeft upgrades toegevoegd na Imola', geeft de Spanjaard aan. 'Ze hebben waarschijnlijk een stap van een paar tienden weten te maken, terwijl wij een stap terug deden', vervolgt hij. 'We hebben twee of drie maanden aan performance verloren, dus we hebben zeker niet de juiste calls gemaakt de afgelopen tijd.'

Stuiterende Ferrari

De Ferrari had veel last van stuiteren in Oostenrijk, wat op Silverstone enigszins was verminderd. 'We gingen terug naar een auto waarvan we wisten dat het oké was', legt Sainz uit. 'Maar jammer genoeg zien we dat onze rivalen een stap voor liggen', ziet hij. 'In die situatie zitten we nu. Ik vertrouw erop dat het team de juiste calls zal maken tot we een beter pakket hebben dat niet stuitert op hoge snelheid', vervolgt de man uit Madrid. ‘Dan kunnen we weer denken aan strijden met de top drie', hoopt Sainz.
Het nieuwe pakket van Ferrari maakt mogelijk een terugkeer bij de Grand Prix van Hongarije. De Hungaroring heeft namelijk maar een paar snelle bochten waar sprake zou kunnen zijn van stuiteren. 'Het betekent nog steeds dat we stuiterend door bocht vier en elf zullen gaan', weet Sainz. 'Maar tot die tijd hebben we niets beters. We zullen misschien moeten leren leven met het stuiteren voor de langzamere performance, terwijl we op snelle circuits met de vloer van dit oude pakket moeten gebruiken, indien er met de andere niet te rijden valt', stelt de Madrileen vast.

Vijfde plaats het maximum voor Ferrari

De man van Ferrari wist ondanks het verouderde pakket nog wel naar een vijfde plaats te rijden op het Britse circuit, terwijl teamgenoot Charles Leclerc geen punten wist te halen. Die vijfde plaats was het maximum. 'Ik ben blij met de race, want hoewel we niet snel genoeg waren, hebben we wel alle pitstop calls correct ingeschat', aldus Sainz. 'We plaatsten onszelf in een positie om te vechten voor het podium, maar jammer genoeg zijn we gewoon niet snel genoeg wanneer het helemaal nat of juist helemaal droog is', sluit de Spanjaard af.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties