Routinier van Oranje stelt Van der Vaart teleur: 'Had van mij niet gehoeven'

Sportnieuws
zondag, 16 juni 2024 om 19:33
copyright proshots 22484753
Het Nederlands elftal boekte zondagmiddag een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Polen tijdens het EK 2024. Het duel leek uit te gaan draaien op een puntendeling, maar daar dacht Wout Weghorst anders over. De invaller schoot zeven minuten voor tijd de winnende goal binnen. Een andere invaller, Georginio Wijnaldum, stelde erg teleur vond analist Rafael van der Vaart.
Bondscoach Ronald Koeman greep al snel in de tweede helft bij een 1-1 stand in en haalde Xavi Simons en Joey Veerman naar de kant. Donyell Malen en Wijnaldum waren de vervangers. Laatstgenoemde speelde dertig minuten mee, maar kon geen indruk maken. Van der Vaart had de routinier liever ook niet zien invallen. 'Ik moet wel zeggen dat ik Wijnaldum onzichtbaar vond invallen. Dat had van mij niet gehoeven. Hij had weinig balcontacten en ik heb hem eigenlijk niet gezien. Zes balcontacten volgens mij', zijn de weinig positieve woorden van de oud-Ajacied.
De cijfers logen er ook niet om. In de tijd die Wijnaldum speelde had hij maar zes balcontacten. Twee daarvan leverde hij bij een tegenstander is. Zijn collega Malen viel daarentegen wel goed in volgens Van der Vaart. 'Als je dan kijkt naar Donyell Malen. Die komt erin en je ziet gewoon meteen dat hij scherp is, erlangs gaat, voorzetten geeft en corners eruit haalt. Het is heerlijk dat je dat soort spelers nog gewoon kan brengen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties