Rots in de branding lijkt niet houdbaar voor PSV: 'Bedragen van boven de 10 miljoen'

Rots in de branding lijkt niet houdbaar voor PSV: 'Bedragen van boven de 10 miljoen'

Bij PSV trekt Jarrad Branthwaite na dit seizoen waarschijnlijk de deur achter zich dicht. De mandekker maakt een uitstekend seizoen door en PSV zou dolgraag met hem verder gaan. Zijn goede spel heeft echter een keerzijde. Branthwaite wordt dit seizoen gehuurd van Everton en keert in principe terug naar Liverpool, tenzij PSV hem kan kopen. Het binnenhalen van de Engelsman lijkt een dure grap te gaan worden.

Clubwatcher Marco Timmer geeft in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International meer informatie over de huidige gang van zaken. 'PSV heeft al een paar keer geprobeerd om Branthwaite te kopen. Ze gaan nog steeds proberen om die jongen te behouden, maar dat wordt niet simpel. Je praat dan over bedragen van boven de tien miljoen euro.' Timmer legt uit dat PSV dit niet zomaar op tafel kan leggen. 'Het is wel heel veel voor PSV. Helemaal als je uit de positie komt waarin je zegt dat je een pas op de plaats moet maken.'

PSV moest in de winterstop sterkhouders Cody Gakpo en Noni Madueke verkopen om rode cijfers te voorkomen en staat er niet florissant voor in de competitie. PSV staat in punten gelijk met de nummer vier AZ, op acht punten van koploper Feyenoord. Het halen van de groepsfase van de Champions League, wat vele miljoenen oplevert, wordt daarmee een lastig verhaal. Een plaats in het hoofdtoernooi van het miljardenbal lijkt cruciaal om zulke hoge bedragen als Everton voor Branthwaite wil ontvangen te kunnen bekostigen. Hij speelde dit seizoen al 29 wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor 4 doelpunten.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Eredivisie