Ronde van Oostenrijk organiseert herdenkingsrit na dodelijk ongeluk Noorse renner Drege

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 12:45
copyright proshots 25252544
André Drege is zaterdag overleden na een val tijdens de afdaling van de Grossglockner in de Ronde van Oostenrijk. Om die reden wordt de slotetappe vanwege dit tragische voorval niet zoals gepland verreden. Op verzoek van de nabestaanden en het team van de Noor zal er een 'condoleancestoet' plaatsvinden.
'Samen met de sportdirecteurs en renners hebben we besloten de etappe van vandaag niet te rijden en in plaats daarvan een geneutraliseerde condoleancerit te houden ter nagedachtenis aan André Drege,' meldt koersdirecteur Thomas Pupp. 'De herdenkingsrit was de uitdrukkelijke wens van Andrés vader, zijn teamgenoten en zijn hele team. We geven de hele wielerfamilie de kans om samen te verwerken wat er is gebeurd en André Drege te herdenken. Ons hele organisatieteam is geschokt door dit tragische ongeval.'
De renners komen zondag samen in Kufstein, waar ze om 11.00 uur onder de startboog een minuut stilte zullen houden. Daarna rijden de renners een korte geneutraliseerde lus in Kufstein. Vervolgens trekken de renners en ploegen met de wagens en teambussen naar Tufles, waar een condoleancestoet zal worden gereden tot in Igls.

Ook de Tour de France herdenkt Drege

Ook de Tour de France staat stil bij het overlijden van Drege. Voor de start van de negende rit komt er een eerbetoon voor de 25-jarige Noor in start- en finishplaats Troyes. De renners van de Noorse ploeg Uno-X Mobility zullen een hommage brengen aan de renner.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties