Ronaldo stapt naar de rechter en eist bijna 20 miljoen van Juventus

Ronaldo stapt naar de rechter en eist bijna 20 miljoen van Juventus

Cristiano Ronaldo heeft besloten om juridische stappen te ondernemen tegen zijn oude werkgever Juventus, schrijft La Gazzetta dello Sport. De Portugese superster heeft nog recht op een bedrag van 19,9 miljoen euro netto. Dit is tijdens de coronapandemie niet uitgekeerd. Door naar de rechter te stappen hoopt Ronaldo het astronomische bedrag alsnog te krijgen.

Nadat het coronavirus het voetbal tussen tussen maart 2020 en juni 2020 platlegde, werden de competities hervat. Een groot deel van de wedstrijden werden daarna gespeeld voor lege tribunes, waardoor clubs inkomsten misliepen doordat supporters afwezig waren. Veel clubs kwamen daardoor in de problemen, waaronder Juventus. De Oude Dame klopte aan bij de selectie om de moeizame financiële tijd te overbruggen.

Ronaldo was destijds de absolute grootverdiener en kreeg 31 miljoen euro per jaar. De vijfvoudig Ballon d' Or-winnaar stemde ermee in dat zijn salaris tijdelijk werd bevroren. Uit uitgelekte documenten is echter gebleken dat Ronaldo nog 19,9 miljoen euro tegoed heeft. Na het opvragen van die documenten bij het Openbaar Ministerie in Turijn wil Ronaldo nu naar de rechter stappen om het bedrag alsnog te krijgen.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties