Roglic de enige verliezer van de 'De grote vier': 'Het was zwaar en ik had de benen niet'

Sportnieuws
maandag, 01 juli 2024 om 13:50
copyright proshots 24591095
Vanuit het niets vertrok Tadej Pogacar dan toch op de klim naar de San Luca. De grote favoriet voor de eindzege had Jonas Vingegaard goed op zijn wiel zitten en zag in de slotfase ook Remco Evenepoel nog terugkomen. De enige van de grote vier klassementsrenners die niet meekon, was Primoz Roglic. De kopman van Red Bull BORA-hansgrohe verloor uiteindelijk 21 tellen op zijn landgenoot en twee andere concurrenten. Zodoende zijn na dag twee de eerste gaten geslagen in het klassement.
Na afloop was het dan ook gissen naar een verklaring, en uiteindelijk kregen we die aan het einde van de dag. Aan Sporza vertelde Roglic dat hij simpelweg de benen niet had. 'Ik zat niet waar ik moest zitten en moest van veel te ver komen. Ik kon niets doen', opende hij zijn relaas. 'Het was zwaar en ik had ook echt de benen niet. Gelukkig zijn er nog negentien ritten te gaan', sloot hij kenmerkend, maar ook kort af.

Hindley niet in paniek na kleine tik aan adres van Roglic

Jai Hindley, een van de meesterknechten van Roglic, liet na afloop kort van zich horen bij Cyclingnews. De Australische klimmer bleef, samen met Aleksandr Vlasov, bij zijn Sloveense kopman. 'Ik denk dat Roglič nog steeds behoorlijk goed was', zei Hindley. 'Het is duidelijk dat de omstandigheden erg uitdagend zijn. Ik ben blij dat ik en Aleksandr Vlasov er waren om hem aan de finish te helpen', concludeert de klimmer dat de etappe ook gewoon een hartstikke lastige was.
Overigens zaten in de groep van Roglic naast Vlasov en Hindley ook de mannen uit het sterke UAE Team Emirates-blok scherp erbij. Juan Ayuso, Joao Almeida en Adam Yates verloren zodoende ook alleen maar tijd op de drie beste klassementsrenners op de tweede dag. Hetzelfde geldt voor Matteo Jorgenson, namens Visma | Lease a Bike. Het toont direct aan hoe sterk deze teams in de breedte zijn.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties