Duizelingwekkende cijfers tonen grootse carrière Federer aan

Duizelingwekkende cijfers tonen grootse carrière Federer aan

Roger Federer zet een punt achter zijn imposante loopbaan. De 41-jarige Zwitser heeft op donderdag 15 september 2022 via sociale media bekendgemaakt dat de Laver Cup zijn laatste evenement als professioneel tennisser gaat worden.

"Zoals velen van jullie weten, waren de laatste drie jaar erg uitdagend, met blessures en operaties. Ik heb keihard gewerkt om weer volledig in vorm te komen. Helaas ken ik de kwaliteiten en beperkingen van mijn lichaam, dat de laatste tijd een duidelijke boodschap geeft. Ik ben 41 jaar oud en heb meer dan 1500 wedstrijden gespeeld in 24 jaar. Tennis heeft mij meer gegeven dan ik ooit had kunnen dromen, en nu moet ik de juiste tijd uitkiezen om te stoppen met professioneel tennis", zo luidt het begin van het bericht dat Federer op Twitter deelt.

"De Laver Cup in London wordt mijn laatste ATP-evenement", vervolgt de tennisgrootheid. "Ik zal heus nog wel tennissen, alleen niet meer op de tour of de Grand Slams. Dit is een moeilijke beslissing, want ik zal alles missen wat de tour mij heeft gegeven. Maar tegelijkertijd valt er zoveel te vieren. Ik beschouw mezelf als een van de mensen met de meeste mazzel op deze Aarde. Ik kreeg een geweldig talent om te tennissen en heb dat op een niveau dat ik nooit had gedacht, en langer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden."

Federer bedankt in zijn bericht verder nog zijn vrouw Mirka, zijn kinderen, ouders en zus. Ook zijn voormalige coaches, huidige team, Zwitserse tennisbond, sponsoren, rivalen en zijn fans krijgen een dankwoord van de Zwitser. Als allerlaatste bedankt hij de sport zelf: "Als allerlaatste, aan Tennis: Ik hou van je en zal je nooit verlaten."

Federer werd in 1998 prof en kende vele successen in zijn lange carrière. Hij won in 2003 zijn eerste Grand Slam-titel op het legendarische gras van Wimbledon. In totaal won hij 103 titels, waarvan maar liefst 20 Grand Slams. De laatste jaren had Federer veel last van blessures, wat hem nu heeft doen besluiten te stoppen.

Carrière van Federer in cijfers

ATP-titels 103 (157 finales)
Grandslamtitels 20 (31 finales)
6x Australian Open
1x Roland Garros
8x Wimbledon
5x US Open
Winstpercentage 82% (1251 W - 275 V)
Olympische Spelen Goud dubbelspel 2008
Zilver enkelspel 2012
ATP-Finals 6x winst
Davis Cup 1x winst 
Hopman Cup 3x winst

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.