Roemenen waarschuwen Oranje: 'Jullie moeten je zorgen maken'

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 25517782
Dinsdagavond neemt het Nederlands elftal het in de achtste finales van het EK 2024 op tegen Roemenië. Op papier geen ongunstige tegenstander, maar van onderschatting kan en mag absoluut geen sprake zijn. De Roemenen eindigden eerste in een poule met België, Slowakije en Oekraïne en geven zelf ook al aan dat Oranje gewaarschuwd is. 'Nederland moet zich zorgen gaan maken', laat aanvaller George Puscas weten op de persconferentie vier dagen voor de clash in München.
Grote teleurstelling was er dinsdag in het Oranje-kamp na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk en daarmee de derde plaats in de poule. Een zware achtste finale lag daarmee in het vooruitzicht en eigenlijk ging iedereen al uit van een confrontatie met Engeland. Maar dankzij de sensationele zege van Georgië op Portugal en het gelijke spel van België tegen Oekraïne pakte het totaal anders uit voor de manschappen van bondscoach Ronald Koeman.
Roemenië mag dan geen aansprekende naam zijn, tijdens dit EK speelt de ploeg zeer solide. Oekraïne werd in het openingsduel ruimschoots met 3-0 verslagen. Tegen België werd er een 2-0 nederlaag geleden en in de laatste wedstrijd tegen Slowakije werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Volgens Puscas, die onder contract staat bij het Italiaanse Genoa, is zijn ploeg niet zomaar te kloppen. 'We hebben een taaie ploeg, denk ik. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn. Nederland moet zich zorgen gaan maken.'

Roemenië net zo stug als Oostenrijk?

In de volle perszaal werd Puscas gevraagd of Roemenië dezelfde speelstijl zal gaan hanteren als Oostenrijk deed tegen Nederland, maar daar liet de aanvaller zich verder niet over uit. 'We zullen in elk geval goed voorbereid zijn en goed naar de trainer luisteren. Wees er zeker van dat we er zullen staan. Er is tot dinsdag genoeg tijd om alle spelers goed uit te laten rusten en er fysiek en mentaal klaar voor te zijn tegen Nederland.'

Nederland kent goede statistieken

De laatste keer dat Nederland en Roemenië tegenover elkaar stonden dateert alweer van zeven jaar geleden. Memphis Depay, Ryan Babel en Luuk de Jong hielpen Oranje destijds aan een 0-3 overwinning in Boekarest. Het affiche tussen beide landen heeft in de historie veertien keer op de agenda gestaan. Nederland won er tien, drie keer werd het gelijk en slechts één keer won Roemenië.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties