Roemeense pers ziet kansen tegen Oranje: 'De spelers van Nederland lijken geen team te vormen'

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 18:00
copyright proshots 25557266
In Roemenië is er vrij wisselend gereageerd op het feit dat het Oost-Europese land in de achtste finales van het EK 2024 Nederland als tegenstander uit de bus zag komen. Hoewel de landelijke pers van de groepswinnaar van poule E absoluut niet wil spreken van een gelukkige loting, ziet men ook kansen tegen Oranje, zeker na de wedstrijd die ons land tegen Oostenrijk op de mat legde.
Adevarul spreekt van extreme pech. 'Edward Iordanescu (de bondscoach van Roemenië, red.) is een gelukkige trainer, maar alles kent een einde. Na het historische kwalificeren voor de achtste finale van EURO 2024, veranderde Iordanescu's geluk in vreselijke pech. Roemenië had goede kans op een makkelijke wedstrijd tegen Slovenië, waarin Roemenië de favoriet zou zijn. In plaats van tegen Slovenië, spelen we in de achtste finale tegen Nederland.'
Gazeta Sporturilor ziet juist veel kansen tegen Nederland, ondanks de op papier ongunstige loting. 'De spelers van Nederland lijken geen team te vormen en dus is de hoop gevestigd op individuele kwaliteit, iets waar Roemenië geen beroep op kan doen. De 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk benadrukte de slechte kanten van het Nederlandse team. Verbinding ontbrak en de kwetsbaarheid van de verdediging riep veel vraagtekens op', zo luidt de analyse van de tegenstander van aankomende dinsdag 18:00u.
De Roemeense pers laakt bovendien het feit dat veel mensen in Nederland er al vanuit gaan dat hun land zich wel even zal ontdoen van Roemenië en 'de weg open ligt naar de halve finale'. 'Ze denken al aan de kwartfinalewedstrijd tegen Turkije of Oostenrijk en hebben geen kans laten liggen om de Tricolori te onderschatten', schrijft Pro Sport.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties