Reglementswijziging kan einde bij Red Bull betekenen: 'Mercedes beste plek volgens Verstappen-kamp'

Sportnieuws
donderdag, 20 juni 2024 om 10:30
copyright proshots 25325033
Max Verstappen lijkt de aankomende seizoenen gewoon bij Red Bull Racing te blijven, ondanks de geruchten die hem linkten aan een overstap naar Mercedes. Desondanks weet Ted Kravitz dat het kamp van Verstappen een transfer naar de Duitse renstal zeker wel ziet zitten, vanwege de aankomende reglementswijziging. Kimi Antonelli kan die overstap in de weg staan, waardoor Verstappen mogelijk dit jaar al een knoop door moet hakken.
Na de rel binnen Red Bull rondom Christian Horner is de storm in Milton Keynes enigszins gaan liggen. Tegelijkertijd kwamen er wel geruchten dat Verstappen mogelijk op zoek was naar een uitweg. De coureur heeft contract tot en met 2028, en hij stelde na zijn titelwinst in Abu Dhabi in 2021 dat hij nog tien of vijftien jaar door wilde bij het team. Dat lijkt nu dus niet meer het geval te zijn. Er wordt ook binnen Red Bull niet te veel prijsgegeven over de toekomst van Verstappen.
Het is echter de vraag of Verstappen vanaf het begin van 2025 of 2026 nog voor Red Bull rijdt. Sergio Pérez lijkt een zekerheid te zijn, maar mogelijk komt er een andere teamgenoot voor de Mexicaan. 'Max heeft gewoon een contract, dus je weet dat Red Bull zal zeggen dat hij in 2025 gewoon voor het team rijdt', zegt Bernie Collins bij de Sky Sports F1-podcast. 'Natuurlijk zullen er clausules zijn die stellen dat hij kan vertrekken. Toch denk ik dat in 2025 dat Red Bull-stoeltje nog zijn voorkeur zal genieten. Er zijn nog wel wat vraagtekens voor 2026. Ik zie hem nergens anders heen gaan, maar dat zeiden mensen ook over Lewis (Hamilton, red.).'

Antonelli speelt sleutelrol

Er is momenteel veel beweging op de rijdersmarkt. Lewis Hamilton gaat naar Ferrari en Carlos Sainz lijkt naar Williams te gaan, bij Alpine zal Esteban Ocon vervangen worden, Nico Hülkenberg vertrekt naar Sauber en het plekje bij Mercedes is nog niet gevuld. Toto Wolff heeft nadrukkelijk geflirt met de mogelijke komst van Verstappen, maar in de afgelopen weken zijn de geruchten gaan liggen. Het lijkt er immers op dat Mercedes Antonelli aan het klaarstomen is voor een overstap naar het grote Mercedes.
Dat betekent echter niet dat de deur volledig gesloten is voor Verstappen. Kravitz beaamt dat de Nederlander clausules in zijn contract heeft staan. Mocht de drievoudig wereldkampioen echt willen vertrekken of moet Helmut Marko gedwongen het veld ruimen, dan lijkt Verstappen vrij om te gaan. 'De enige persoon waar Verstappen nu rekening mee moet houden als hij naar Mercedes wil verkassen, is een jonge Italiaan genaamd Kimi Antonelli. Toto Wolff heeft immers nog niet besloten of hij het stoeltje bij Mercedes zal opvullen.'

Verstappen-kamp kijkt met schuin oog naar Mercedes

Omdat de wensen van zowel Verstappen als Mercedes nog niet duidelijk zijn uitgesproken, kan het lastig worden voor de regerend wereldkampioen om daadwerkelijk het stoeltje te veroveren. Verstappen heeft meermaals gezegd voor het sterkste team te willen rijden en dat is voorlopig Red Bull. Men verwacht dat dit in 2025 ook nog het geval zal zijn, maar in 2026 staat er een grote reglementswijziging op de planning. De geruchten stellen dat Red Bull er momenteel niet goed voor staat.
'Een deel van de Verstappen-kamp denkt dat Mercedes de beste plek zal zijn na de reglementswijziging van 2026', geeft Kravitz aan. Nog een jaar bij Red Bull blijven lijkt dan echter niet verstandig. Wolff wil snel een beslissing gemaakt hebben voor 2025. Als Antonelli daadwerkelijk tekent, is de deur naar Mercedes waarschijnlijk definitief dicht, aangezien de Duitse renstal dan Antonelli en George Russell onder contract heeft. 'Als hij echt naar Mercedes wil, dan zie ik hem mogelijk aan het einde van dit seizoen al vertrekken.'
'Wie weet zijn er wat trucjes om ervoor te zorgen dat hij nog een jaar bij Red Bull kan blijven om dan in 2026 alsnog de overstap te maken', vervolgt Kravitz. De geruchten rondom Antonelli zijn de afgelopen weken echter alleen maar hardnekkiger geworden. De FIA heeft de leeftijdsgrens voor een intrede in de sport verlaagd, waardoor Verstappen niet lijkt te hoeven hopen op een Mercedes-stoeltje. 'Het is voorlopig ook alleen maar speculatie. De kans is groot dat Verstappen en Pérez beiden voor Red Bull zullen rijden aankomend seizoen. Dat durf ik met 99 procent zekerheid te zeggen', aldus Kravitz.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties