PSV wil gigantisch cashen op Jerdy Schouten: 'Prijs van 50 miljoen aan de lage kant'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 11:23
psv veerman schouten
PSV wil er alles aan doen om Jerdy Schouten binnenboord te houden, zo schrijft Rik Elfrink in Het Eindhovens Dagblad. Volgens de PSV-watcher willen de Eindhovenaren het contract van de defensieve middenvelder het liefst opwaarderen en geïnteresseerde clubs de deur willen wijzen. Mocht hij toch vertrekken, dan moet Schouten een recordbedrag opleveren.
Het huidige recordbedrag voor een vertrekkende speler staat op naam van Hirving Lozano, die in 2019 voor 45 miljoen euro naar Napoli vertrok. Schouten moet voor een nog hoger bedrag vertrekken. 'Voor Schouten is enorm veel belangstelling, bijvoorbeeld van Juventus en Borussia Dortmund', zo begint Elfrink. 'Maar PSV wil deze zomer de huid zo duur verkopen, dat een prijs van 40 of 50 miljoen euro misschien wel aan de onderkant van de verwachtingen ligt. Dat betekent dat pakweg tien tot twaalf clubs hem misschien kunnen betalen. In Engeland en Spanje een paar, in Duitsland, Frankrijk en Italië een enkeling.
Het liefst wil PSV de 27-jarige Schouten echter binnenboord houden, want hij wordt als een heel belangrijke schakel in het elftal van Peter Bosz gezien. 'Veel aannemelijker - op dit moment nog - is dat PSV gaat proberen om Schouten met een verbeterd contract te verleiden om langer te blijven. Dat is iets voor misschien wel ver in augustus of begin september. Feit is dat PSV hem absoluut niet kwijt wil en liever niet eens wil praten met andere clubs. Voor pakweg 25 miljoen mag Schouten echt niet weg en dat is al een bedrag wat niet zoveel clubs voor een speler van zijn positie betalen.'
De enige reden die Elfrink als mogelijke kathalysator voor Schouten zijn vertrek aanvoert is als hij met het Nederlands elftal uitblinkt tegen Engeland en in de finale van het EK tegen Spanje of Frankrijk. De middenvelder kwam voor een bedrag van bijna 15 miljoen euro over van Bologna en zou heel gelukkig zijn in Eindhoven. In Ryan Flamingo heeft PSV al wel alvast een eventuele vervanger voor Schouten gevonden, de 21-jarige centrale verdediger annex verdedigende middenvelder komt voor 9 miljoen euro over van FC Utrecht.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties