PSV weigert deze drie spelers af te staan aan nationale teams

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 19:30
copyright proshots 22133044
Ismael Saibari, Malik Tillman en Ricardo Pepi mogen van PSV niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Dit maakte hoofdcoach Peter Bosz dinsdag bekend tijdens de persconferentie voorafgaand aan de eerste training van het seizoen.
Clubs zijn niet verplicht om spelers af te staan voor de Olympische Spelen, omdat de FIFA niet de officiële organisator is van het olympische voetbaltoernooi. 'Wij hoeven hiervoor geen toestemming te geven en dat doen we dus ook niet,' verklaarde Bosz dinsdag tijdens de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen.
Pepi en Tillman namen de afgelopen weken met de Verenigde Staten deel aan de Copa América. Door een nederlaag tegen Uruguay (0-1) in de nacht van maandag op dinsdag is Amerika echter al na de groepsfase uitgeschakeld. Pepi en Tillman genieten nu van een korte vakantie. 'De combinatie met de Olympische Spelen is te zwaar.'
Saibari hoopte met Marokko deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook hij krijgt geen toestemming. De drie spelers voegen zich samen met Johan Bakayoko bij het zomerse trainingskamp van PSV in het Duitse Marienfeld, dat op 15 juli begint. De aanvaller werd maandag met België uitgeschakeld door Frankrijk op het EK.

PSV bereidt zich voor op ontmoeting met Feyenoord

Na de persconferentie begon PSV aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Er stonden 29 spelers op het veld, waaronder veel jeugdige talenten. De regerend landskampioen opent het nieuwe voetbalseizoen op 4 augustus met een wedstrijd tegen bekerwinnaar Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties