Promes werkt zich ook in Rusland in de problemen: Oud-Ajacied tracht politieagenten om te kopen

Promes werkt zich ook in Rusland in de problemen: Oud-Ajacied tracht politieagenten om te kopen

Quincy Promes, de 31-jarige aanvaller van Spartak Moskou, is opnieuw in opspraak geraakt in Rusland. Ongeveer een jaar geleden betrad hij woedend een politiebureau in Moskou en probeerde hij de aanwezige politieagenten om te kopen om zijn vrienden vrij te krijgen. Deze gebeurtenis werd gerapporteerd door het Russische nieuwsportaal Mash, dat zelfs beelden van het incident heeft vrijgegeven.

Promes haastte zich naar het politiebureau nadat hij vernam dat zijn vrienden waren gearresteerd op verdenking van drugsgebruik. In Rusland wordt een streng beleid gehanteerd ten aanzien van drugs, met zware straffen voor zowel bezit als handel, variërend van langdurige gevangenisstraffen tot levenslang. Promes eiste onmiddellijke vrijlating van zijn vrienden, maar toen zijn verzoek niet onmiddellijk werd ingewilligd, barstte de voormalige Ajacied in woede uit.

Promes probeert agenten om te kopen

Vervolgens ging Promes zelfs over tot het aanbieden van geld aan de politie in ruil voor de vrijlating van zijn vrienden, waarbij hij intimiderende handgebaren maakte naar de wetshandhavers. Volgens Mash kwam het uiteindelijk niet tot daadwerkelijke omkoping. Niet veel later werden de vrienden van Promes echter vrijgelaten.

Er is nu sprake van mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar Promes wegens poging tot omkoping. Spartak Moskou heeft in een verklaring aangegeven dat de club van mening is dat de handelingen van de speler niets illegaals inhouden. Promes werd in juni in Nederland veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor het neersteken van zijn neef tijdens een bedrijfsfeest in Abcoude. De buitenspeler is in beroep gegaan tegen deze veroordeling.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties