Polen-Nederland bestempeld als 'risicowedstrijd': politie zet extra manschappen in

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 16:00
copyright proshots 15700341
De politie van Hamburg staat op scherp voor de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen, die zondag om 15.00 uur plaatsvindt in het Volksparkstadion. Een woordvoerder van de lokale politie liet zaterdagmorgen aan De Telegraaf weten: 'Het gaat om een risicowedstrijd en daar zetten wij de komende 24 uur extra capaciteit op in.'
Het exacte aantal ingezette manschappen blijft onbekend, aangezien dergelijke gegevens uit veiligheidsoverwegingen niet worden gedeeld. Wel is duidelijk dat Nederlandse agenten ter plaatse fysieke ondersteuning bieden en helpen bij de informatie-uitwisseling. In Hamburg maken de lokale autoriteiten zich zorgen over de verwachte komst van 30.000 Nederlanders, waarvan een deel geen slaapplaats heeft geregeld. Deze groep wordt door de politie als risicofans bestempeld, aangezien het onduidelijk is of ze uitsluitend voor het voetbal komen of andere bedoelingen hebben.
De Poolse supporters vormen mogelijk een nog grotere uitdaging voor de autoriteiten. Hamburg heeft een aanzienlijke Poolse bevolkingsgroep van ruim 200.000 inwoners, de tweede buitenlandse nationaliteit in de stad na de Turken. Daarnaast worden vele duizenden Poolse fans uit het moederland verwacht voor de EK-wedstrijd.

Het ging al eens mis tussen Poolse en Nederlandse fans

Hoewel de lokale politie niet specifiek verwijst naar de Europese wedstrijd AZ – Legia Warschau van 5 oktober 2023, zit die gebeurtenis nog vers in het geheugen van velen. Die Conference League-wedstrijd liep volledig uit de hand toen supporters van de Poolse club zonder kaartjes het AFAS Stadion in Alkmaar probeerden binnen te komen. Een kleine groep ME’ers werd aangevallen door Legia-fans, waarbij traangas moest worden ingezet en een Nederlandse ME’er bewusteloos raakte.
Hamburg bereidt zich dus grondig voor op de wedstrijd van zondag, in de hoop dat deze zonder grote incidenten verloopt. De ogen van zowel de lokale als de Nederlandse politie zijn scherp gericht op het evenement om de veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties