Perez: 'Oranje mag God op zijn knieën bedanken, alles zit mee dit EK'

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 12:30
copyright proshots 22484426
Kenneth Perez is van mening dat het Nederlands elftal al ontzettend veel geluk heeft gehad dit EK. De Deense analist denkt dat de halve finale tegen Engeland pas de eerste echte test is voor Oranje in de knock-outfase.
Oranje wist zaterdag een achterstand om te buigen in een 2-1 zege op Turkije. Eerder werd Roemenië verslagen in de achtste finale. Perez is duidelijk dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het een stuk zwaarder had kunnen treffen. 'Je hebt alles mee dit EK. Je speelt aan de goede kant van het schema', begint hij bij EK Praat van ESPN.
Volgens Perez maakt Oranje zelf helemaal niet zo'n goede indruk. 'Hoeveel spelers van het Nederlands elftal zijn er nou in bloedvorm? Je moet God op je knieën bedanken dat je aan deze kant van het schema bent beland. Die cadeautjes die je hebt gekregen, moet je uitpakken. Dat hebben ze gedaan bij het Nederlands elftal. Woensdag is het echt een test', stelt hij over de clash met The Three Lions.

Weghorst verdient een kans van Perez

Perez vindt daarnaast dat Wout Weghorst een kans verdient in de basis. De Deense analist zag de 31-jarige spits ook in het EK-duel met Turkije iets teweeg brengen, maar gelooft niet dat de bondscoach daadwerkelijk met hem zal starten. 'Ik zou het niet gek vinden om met Weghorst te spelen tegen Engeland. Weghorst is niet de beste voetballer, maar hij heeft karakter. Hij brengt wat je nodig hebt in zo’n wedstrijd. Die wedstrijd kwam voor zijn wissel totaal niet tot leven.'
De voormalig aanvaller denkt echter dat Koeman niet te snel zijn plan B wil verspelen. 'Het lijkt alsof hij niet durft te beginnen met Wout Weghorst. Maar dat kan wel, dan kan je Brobbey erin gooien (als plan B, red.). Dat is ook een onrustmaker. Koeman kennende, kiest hij voor de veilige weg.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties