Overzicht tijden GP Oostenrijk: sprintweekend én slecht weer op komst

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 15:45
copyright proshots 21523361
De Grand Prix van Oostenrijk is het tweede deel van de huidige triple header. Aankomend weekend keren de teams en coureurs weer terug op de Red Bull Ring en dan kan vooral Max Verstappen rekenen op een hoop steun vanaf de tribunes. Ondanks dat de fans vooral in het oranje gekleed zullen zijn, is het nog maar de vraag of de coureur van Red Bull Racing daadwerkelijk uitkijkt naar de Grand Prix van Oostenrijk. Er staat immers weer een sprintweekend op het programma.
Aankomend weekend staat de eerste, en tevens ook enige, sprintrace op Europese bodem op het programma. Dat betekent dat het tijdschema ook enigszins zal afwijken ten opzichte van afgelopen weekend in Spanje. Zo is er natuurlijk maar één vrije training, die op vrijdag op 12:30 uur op de planning staat, en gaat de sprintrace om 12:00 uur van start op de zaterdag. De kwalificatie van zaterdagmiddag en de hoofdrace zijn wel op de normale tijden. U vindt het volledige tijdschema hieronder.

Tijdschema GP Oostenrijk

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingVrijdag 28 juni12:30 uur - 13:30 uur
Sprint ShootoutVrijdag 28 juni16:30 uur - 17:14 uur
SprintraceZaterdag 29 juni12:00 uur - 13:00 uur
KwalificatieZaterdag 29 juni16:00 uur - 17:00 uur
Grand Prix (71 ronden)Zondag 30 juni15:00 uur - 17:00 uur

Oranje boven, maar voor wie?

De Grand Prix van Oostenrijk is uiteraard de thuisrace van Red Bull en voor Verstappen zal het ook een beetje zo voelen. De tribunes op de Red Bull Ring worden overspoeld door Nederlandse fans, waardoor de tribunes oranje kleuren. Lando Norris grapt dan ook vaak dat het allemaal fans van McLaren zijn. Hoewel de Nederlandse Formule 1-liefhebbers vaak waardering lijken te hebben voor Norris, zullen ze aankomende zondag waarschijnlijk hopen op een mindere dag van de jonge Brit.
McLaren lijkt op dit moment namelijk de snelste auto te hebben. De Britse renstal heeft voorlopig alleen in Miami weten te winnen, maar een tweede zege lijkt in de lucht te hangen. Verstappen was in Spanje uiteindelijk net te sterk in een race die deed denken aan de Grand Prix van Emilia Romagna. Aankomend weekend staan er meer punten op het spel en Verstappen hoopt uiteraard weer uit te lopen. Het is voor Norris echter ook een goede kans om wat in te lopen op de drievoudig wereldkampioen.

Uitgebreid weerbericht

Na een regenrace in Canada lijkt het er sterk op dat de coureurs deze maand nog een tweede regenrace kunnen krijgen. Net als in 2023 wordt er wisselvallig weer voorspeld op het circuit van Red Bull. Gezien het sprintevenement is de kans ook aanwezig dat de fans twee totaal verschillende races te zien krijgen.
In 2023 verliep de sprintrace nog op een nat wegdek, waarbij Verstappen de concurrentie in een half uurtje tijd op meer dan een pitstop achterstand zette, waarna de Nederlander op zondag ook heer en meester was op de droge Red Bull Ring. Het lijkt erop dat het scenario in 2024 eerder omgedraaid zal worden, waarbij de omstandigheden steeds slechter worden.
Op vrijdag wordt nog bijna geen neerslag verwacht in Spielberg bei Knittelfeld, niet te verwarren met het elders in Oostenrijk gelegen Spielberg, zoals Spielberg bei Knittelfeld ook vaak genoemd wordt. Op vrijdag is er volgens WeerOnline dertig procent kans op neerslag, maar met een verwachte hoeveelheid regen van slechts 0,9 millimeter en tien zonuren lijkt de kans klein dat de Sprint Shootout in de middaguren serieus beïnvloed wordt door de weergoden.
Op zaterdag staat eerst om 12:00 uur de sprintrace op het programma. De ochtenduren verlopen naar verwachting droog, terwijl het in de middag zal gaan regenen. Vermoedelijk zal de race dus nog onder droge omstandigheden verreden worden. Bij de kwalificatie, om 16:00 uur 's middags, wordt echter meer regen verwacht, weliswaar onder een hoge temperatuur van dertig graden. De neerslaghoeveelheid is met slechts twee millimeter alsnog beperkt, maar het kan mogelijk voor een boeiende kwalificatie zorgen, met 55 procent kans op neerslag.
Op de zondag verslechtert het weer verder. WeerOnline geeft maar liefst 95 procent kans op regen, met een totale hoeveelheid neerslag van acht millimeter. Daarbij wordt het weer gedurende de dag steeds slechter, en tijdens de race, die om 15:00 uur start, is er zelfs kans op onweersbuien. Voor de Formule 1 valt het te hopen dat de situatie niet zo slecht wordt dat er niet gereden wordt, maar de kans op een droge race lijkt in ieder geval klein. De verwachting is dat het maandag door blijft regenen, dus ook als het weer nog wat opschuift, blijft de kans op regen groot.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties