Oud-coureur: 'Op het circuit zie je iets bijzonders aan Max in vergelijking met de anderen'

Oud-coureur: 'Op het circuit zie je iets bijzonders aan Max in vergelijking met de anderen'

Voormalig Formule 1-coureur Nick Heidfeld is zeer onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen. Volgens de Duitser stond het talent van de tweevoudig wereldkampioen altijd al buiten kijf en elke keer ziet hij iets bijzonders aan Verstappen in vergelijking tot de andere coureurs. Heidfeld denkt dat Verstappen een heel complete Formule 1-coureur is.

Heidfeld, die van 2000 - 2011 actief was in de koningsklasse, steekt de loftrompet voor Verstappen. De Duitser heeft veel talentvolle coureurs mee mogen maken op de baan, zoals Michael Schumacher, Sebastian Vettel, en Lewis Hamilton. Bij weinig coureurs heeft hij echter iets gezien wat zo bijzonder is als wat Verstappen momenteel laat zien. 'Wat hij doet is zeer indrukwekkend', begint Heidfeld in gesprek met het Duitse Sport1. 'Het talent van Verstappen stond altijd al buiten kijf. Op het circuit zie je iets bijzonders aan hem, zelfs in vergelijking met andere topcoureurs', gaat de voormalig F1-coureur verder.

'Wat me nog meer positief verrast heeft, is dat hij heeft geleerd van zijn fouten en zich extreem heeft ontwikkeld. Hij is een complete Formule 1-coureur.' Aan het begin van zijn Formule 1-carrière was Verstappen nog wel eens te ongeduldig en werd zijn rijstijl beschouwd als te agressief. Inmiddels heeft de 26-jarige zijn stijl kunnen perfectioneren, en heeft het hem naar de top gebracht. 'Michael was er één van (de speciale coureurs, red.)', vervolgt Heidfeld. 'Ik zeg het nog steeds: destijds had je alle auto's en helmen zwart kunnen verven en je had Michael nog steeds herkend. Hij reed gewoon anders, hij had meer controle. Dat zag ik jaren later ook bij Lewis Hamilton.'

Heidfeld levert mooie woorden aan adres van landgenoot: 'Ik herinner me die kwalificatie in Istanbul'

De Duitser lijkt Verstappen in een rijtje met mooie, grote namen uit de koningsklasse te zetten. 'Ook Alonso viel me op', gaat Heidfeld verder. 'Hij reed misschien niet zo dicht bij de vangrails, maar was ongelooflijk constant en met veel controle. En laten we Sebastian Vettel in zijn hoogtijdagen niet vergeten. In de afgelopen jaren heeft hij had wat moeilijk gehad, maar in zijn Red Bull-jaren herinner ik me een kwalificatie in Istanbul, waar ik dacht: wauw, absoluut waanzinnig.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties