Oud-Ajacied veroordeeld voor seksueel misbruiken eigen dochter

Oud-Ajacied veroordeeld voor seksueel misbruiken eigen dochter

Oud-profvoetballer Tarik O. (ex-Ajax, Sevilla) is in het Spaanse Marbella veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar. Tarik O. stond terecht omdat hij in 2011 zijn eigen dochter seksueel zou hebben misbruikt. De Telegraaf meldt vanmiddag dat de geboren Amsterdammer door een recent vonnis schuldig is verklaard.

Tarik O. kwam in de jaren '90 in totaal 24 keer in actie voor het eerste van Ajax en maakte in 1995 deel uit van de selectie die de Champions League won. Als kersvers cupwinnaar vertrok hij naar het Spaanse Sevilla, waar hij drie jaar onder contract stond maar weinig speelde. Na een periode in de Japanse competitie sloot Tarik O. zijn voetbalcarrière in 2004 af bij ADO Den Haag.

Confrontatie met autoriteiten

In Spanje, het land waar O. dus meerdere jaren actief was, haalde de oud-profvoetballer zich meer dan eens de negatieve aandacht van de autoriteiten op de hals. Voor hij in opspraak kwam vanwege vermeende aanranding, werd hij al eens gearresteerd in Madrid, onder verdenking van oplichting. In 2011 zou O. vervolgens bij zijn eigen dochtertje (de leeftijd blijft in de bron onvermeld) in bed zijn gekropen en haar op intieme plekken hebben betast en aangerand.

Persona non grata

In het recente vonnis van de Spaanse rechtbank is Tarik O. schuldig verklaard en veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar. Daarna staat hij nog vier jaar en twee maanden onder toezicht van de autoriteiten, en mag hij tien jaar niet meer in Spanje komen. O. reageerde niet op verzoeken om een reactie op zijn veroordeling.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties