'Organisatie Olympische Spelen werkt aan alternatieve openingsceremonie'

Sportnieuws
donderdag, 13 juni 2024 om 16:30
copyright proshots 25007342
Met het EK voetbal voor de deur denken we er misschien nog niet al te veel aan, maar over een luttele vijf weken gaan in Parijs de Olympische Spelen van start. Op het gebied van veiligheid is ook deze editie er weer een die zijn weerga niet kent. Mede na een aantal onrustige speelrondes in de Champions League is het vizier van de organisatie in ieder geval gericht op de mogelijke terreurdreiging van organisaties als IS. Volgens de Franse krant Le Parisien wordt er zelfs gewerkt aan een plan voor een alternatieve openingsceremonie.
De organisatie van de naderende Spelen heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt. De openingsceremonie van het sportspektakel, die op 26 juli gepland staat, moet voor de eerste keer in de geschiedenis buíten een stadion plaatsvinden. Er is een parcours van zes kilometer langs de Seine uitgezet, zo'n 30.000 mensen kunnen komen kijken.

Open omgeving

Omdat er in dit scenario geen sprake is van de gebruikelijke 'beschermde' omgeving, vrezen veiligheidsexperts en de organisatie zelf dat het misschien mis zou kunnen gaan. Het dreigingsniveau van een terroristische aanslag is in Frankrijk relatief hoog en de Spelen zijn wat dat betreft een logische trekpleister. In Duitsland arresteerden lokale autoriteiten onlangs al een vermeende IS-terrorist die als steward wilde komen werken.

Verplaatsing per bus

Als de dreiging zodanig blijkt dat de ceremonie langs de Seine niet door kan gaan, gaan de sportersmogelijk per bus naar de voet van de Eiffeltoren, waarvandaan ze lopend de Pont d'Iéna over de rivier in de Franse hoofdstad zullen oversteken. Daar is dan geen publiek bij. Veiligheidsmedewerkers achten de kans echter groter dat de opening bij dreiging vollédig wordt afgelast.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties