Oranje-topspits vertrekt naar concurrent en wordt herenigd met collega-international

Sportnieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 10:10
copyright proshots 11328197
Vivianne Miedema zet haar loopbaan voort bij Manchester City. De recordspits van de Oranjevrouwen komt over van titelconcurrent Arsenal, waar ze na een lastige, blessurerijke periode niet op een nieuwe verbintenis hoefde te rekenen. City was geïnteresseerd en heeft Miedema een contract voor meerdere jaren aangeboden.
Maar liefst zeven seizoenen lang droeg Miedema als topschutter bij aan de ambities van Arsenal, dat zich in die periode één keer tot Engels kampioen kroonde (2018/2019) en tweemaal de kwartfinale van de Champions League haalde. In 2022 scheurde Miedema haar kruisband en volgde een lang en intensief hersteltraject. Ook toen ze weer op het veld stond, waren er vaak twijfels over haar inzetbaarheid en piekbelasting.

Lastige tijd

Miedema zegt een lastige tijd achter zich te laten, aangezien Arsenal liet blijken niet meer met haar door te willen. 'Ik heb veel nagedacht en nu is het tijd om weer vooruit te kijken', zegt ze. 'Bij City heb ik mijn plek gevonden. De club biedt mij alle randvoorwaarden om mijn beste zelf te zijn, zowel op als buiten het veld.'

Nauwe band

De spits stapt in bij de regerend landskampioen van Engeland (net als bij de mannen dus), waar ook oude bekende Jill Roord onder contract staat. Miedema kent Roord van de Oranje-jeugdteams, het Nederlands elftal en hun gedeelde dienstverbanden bij Bayern München en Arsenal. Ironisch genoeg scheurde ook Roord haar kruisband; dat gebeurde begin dit jaar. De middenvelder miste daarna de beslissende Nations League-wedstrijden die Oranje dit voorjaar deelname aan de Olympische Spelen kostten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties