Oranje-sterkhouder weer volledig inzetbaar na hamstringklachten: 'Kijken naar de beste afweging'

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 13:10
copyright proshots 25560308
Denzel Dumfries deed dinsdag niet mee tegen Oostenrijk omdat hij niet helemaal fit was. De rechtsback van Internazionale gaf zondagochtend aan dat hij na zijn hamstringklachten weer inzetbaar is voor het achtste finale-duel tegen Roemenië.
'Het heeft ermee te maken dat ik dit seizoen qua fitheid een ander seizoen heb gehad dan de jaren ervoor. Het was een nieuwe situatie voor mij. Ik moet heel goed monitoren met de medische staf en de trainer. Dat hebben we voor het toernooi ook gedaan. Uiteindelijk kijk je naar wat de beste afweging is,' vertelde hij op de persconferentie die hij samen met Memphis Depay deed.
Vanaf de bank zag Dumfries dat het tegen Oostenrijk totaal niet liep. 'Ik denk dat bij iedereen het gevoel niet fijn was. De wedstrijd liep niet zoals van tevoren gedacht. We hebben goed geanalyseerd en kijken nu vooruit. Ik ben honderd procent klaar. Ik heb geen last meer van mijn hamstring.'

Nederland vliegt maandag naar München

Bondscoach Ronald Koeman heeft momenteel de beschikking over een volledig fitte 26-koppige selectie. Oranje traint zondagmiddag voor het laatst in Wolfsburg en vliegt maandag naar München, waar dinsdag het duel in de achtste finale tegen Roemenië op het programma staat (aanvang 18.00 uur). Voor het eerst dit toernooi zal het Nederlands elftal de afsluitende training afwerken in het speelstadion en niet in Wolfsburg. Die staat gepland voor maandagmiddag om 16.30 uur in de Allianz Arena.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties