Update: Morata komt met de schrik vrij na bizarre botsing met beveiliger en kan finale spelen

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 15:36
copyright proshots 25725228
Voor Álvaro Morata eindigde de feestelijke halve finalewedstrijd tegen Frankrijk op wrange en opmerkelijke wijze. De spits en aanvoerder van de Spaanse troepen deelde volop mee in de juichtaferelen na afloop toen hij nabij de boarding vol werd getackeld door een beveiliger. Die beste man deed dat natuurlijk niet expres, maar gleed uit toen hij Morata tegen een veldbestormer wilde beschermen. De Spanjaard hinkte met een pijnlijke enkel weg en moet nu hopen dat de finale niet in gevaar komt.
Als Portugal speelde, wist je dit EK zéker dat er een aantal veldbestormers voorbij zouden komen. Dinsdagavond was het ook meermaals raak, en dus niet alleen met Kylian Mbappé als beoogd doelwit. Toen de Spanjaarden na afloop de zege op Frankrijk vierden moesten de beveiligers toch nog volop op hun hoede blijven.

Finale in gevaar?

Morata had zichtbaar last van het ongelukkige incident, dat hem in het slechtst denkbare scenario de finale zou kunnen kosten. Middenvelder Rodri, dinsdag soeverein op het Spaanse middenveld, verwacht echter dat het wel meevalt met de vermeende blessure van de spits. 'Het was pijnlijk, maar ik denk niet dat het zo erg is', zei de Manchester City-speler na afloop.
Ook bondscoach Luis de la Fuente vreest geen blijvend letsel, maar zei dat dat vandaag (woensdag) nog eens geïnventariseerd zou moeten worden.

Update 10-7 15:33u

Alvaro Morata is fit genoeg om in de finale in actie te komen, zo bevestigt de 31-jarige spits zelf tegen verslaggevers. 'Ik ben helemaal oké', zijn de exacte woorden van de aanvaller. De aanvoerder van Spanje kwam in alle zes de wedstrijden op het EK in actie en scoorde eenmaal.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties