Ook voormalige Engelse topverdedigers snappen niets van VAR-ingreep: 'Een schande'

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 10:50
copyright proshots 25056288
De kritiek op het ingrijpen van de VAR tijdens Nederland-Engeland komt niet alleen uit Nederlandse hoek. Ook (of zelfs) voormalige Engelse topverdedigers hebben laten weten dat ze niets van de ontstane penaltysituatie begrijpen. Gary Neville en Jamie Carragher, in het verleden lang actief voor respectievelijk Manchester United en Liverpool, konden het contactmoment van Denzel Dumfries spiegelen aan de manier waarop ze zelf het duel aan zouden zijn gegaan.
'Dit is nooit een penalty', schreef Carragher woensdagavond op X, met twee smileys die zijn stemming goed duidden. Voormalig rechtsback Gary Neville analyseerde de wedstrijd voor ITV en noemt het moment een absolute schande. 'Ik zou woest zijn geweest als ik zo een strafschop had tegen gekregen, zeker in zo'n wedstrijd. Hij wilde de bal spelen en er waren ook amper protesten. Echt, in geen honderd jaar is dit een penalty. Mag je dan niet eens meer proberen om een schot te blokken?'

Toch een tegenstem

Voormalig topspits Ian Wright probeerde in de ITV-studio nog tegen Neville in te gaan. 'Het was roekeloos van Denzel Dumfries', stelde hij. 'Als dit elders op het veld gebeurt, is dat een overtreding.' Neville wilde er niet in mee. 'We zijn allemaal gek geworden als we dit een penalty vinden'.

Sarcasme regeert

In de Engelse media overheerst een feeststemming, maar in The Daily Mail schijnt duidelijk door dat de ingreep ook door sommige journalisten als een enorme meevaller wordt gezien. 'Penalty voor Engeland. Voor een heel licht vergrijp, aangezien Denzel Dumfries alleen maar deed wat een verdediger moet doen', leest het daar. 'Bedankt, Felix Zwayer. We hebben nooit aan je getwijfeld'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties