Ondanks rampseizoen krijgt Pérez de steun van Horner: 'Gewoon vergeten en terugslaan'

Sportnieuws
zondag, 16 juni 2024 om 22:17
copyright proshots 22667460
In de eerste week van juni maakte het team van Red Bull Racing bekend dat Sergio 'Checo' Pérez een contractverlenging heeft getekend. In 2025, en naar alle waarschijnlijkheid ook in 2026, zal de Mexicaan nog steeds naast Max Verstappen rijden. Voor velen was dit een opvallende keuze aangezien de resultaten van Pérez de afgelopen tijd op zijn zachtst gezegd niet heel overtuigend zijn. Volgens Racer is teambaas Christian Horner niet blind voor de worstelingen van Pérez, maar blijft hij vertrouwen houden.
Tijdens de twee afgelopen races in Monaco en Canada wist Pérez het beide keren niet tot het einde van de race te halen. In Monaco kwam de Mexicaan in botsing met Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg en in Canada beschadigde hij zijn achtervleugel in de 53e ronde van de race. Ondertussen wist teamgenoot Verstappen in Canada er vandoor te gaan met de overwinning. 'Checo moet Canada 2024 gewoon vergeten en terugslaan in Barcelona', laat Horner weten.

Moeite om aan te passen

In het 2024-seizoen lijkt het erop dat de Oostenrijkse renstal niet zo'n ijzersterke auto heeft als vorig jaar het geval was. Met name het nemen van de kerbs en het stuiteren van de auto zijn reden voor klachten van beide coureurs. In Canada was er volgens Horner echter meer aan de hand. 'Ik denk dat het een combinatie van factoren was', zegt hij. 'We hadden een probleem in de kwalificatie dat daar een beetje aan bijdroeg. Er is genoeg voor Pérez en het team om naar te kijken om hem weer in de juiste modus te krijgen terwijl we teruggaan naar Europa.' De Mexicaan ervoer problemen met de achteras van zijn RB20 en wist niet alles uit zijn banden te halen.
Toch lijkt ook Horner niet alle schuld bij de auto en de omstandigheden op het circuit neer te leggen. 'Ik denk dat Pérez er duidelijk moeite mee heeft wanneer de auto zich niet goed gedraagt. Hij heeft meer moeite om zich aan te passen. Hij doet daar wellicht langer over', geeft de teambaas toe. Daarbij noemt Horner wel dat de omstandigheden aan de start van het weekend in Canada ook niet bepaald voordelig waren. D eerste vrije training op de vrijdag grotendeels in het water vanwege een hevige regen- en hagelbui.
Ondanks dat Pérez meer moeite met de auto lijkt te hebben dan Verstappen, heeft Horner nog altijd vertrouwen in de Mexicaan. 'Checo moet Canada 2024 gewoon vergeten en terugslaan in Barcelona. We weten dat hij daartoe in staat is. Ik weet zeker dat hij sterker zal terugkomen in Barcelona.' Het is voor het team wel van belang dat Pérez weer uit zijn dal komt aangezien het gat met Ferrari niet al te groot is in het constructeurskampioenschap. Beide Ferrari's wisten in Canada niet te finishen wat zorgde voor een voordeel aan de kant van Red Bull. 'Ferrari had veel punten van ons kunnen wegnemen dus het is wel nodig dat Checo weer zo begint te scoren als in de eerste vier races', zegt Horner.
F1 Maximaal ©
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties