NOS excuseert zich bij Koeman voor camera-incident

NOS excuseert zich bij Koeman voor camera-incident

De NOS heeft zich bij Ronald Koeman geëxcuseerd voor het uitzenden van zijn uitspraken vanaf de bank tijdens het treffen met Ierland (1-0). De bondscoach gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij zich ergerde aan het feit dat er een camera 'op een halve meter van zijn gezicht' stond. De omroep die het duel uitzond liet gisteren (maandag) nog weten volgens de regels te hebben gehandeld, maar is daar inmiddels toch op teruggekomen.

'Kijk nou hoe ze staan met z'n tweeën. Wout moet daarheen!', ving de bewuste camera zaterdagavond goed hoorbaar op. Het is in het topvoetbal gebruikelijk dat we de dug-out en de coaching van de trainer/(bonds)coach uitgebreid in beeld krijgen, maar dat er zelfs een camera 'bijna tegen de wang aan zit' ging Koeman bij het terugkijken van de beelden duidelijk te ver.

Verbazing bij rechtenhouder

'Ik vind dat dit niet kan', sprak de bondscoach na de wedstrijd. 'Ik heb daar in het buitenland geen last van. Misschien is het beter dat ik aan de andere kant ga zitten.' De NOS liet maandag in een oorspronkelijke reactie weten verbaasd te zijn door de kritiek van Koeman. Een woordvoerder verwees naar de gangbare praktijk om een kleine camera tussen de dug-outs te monteren, die met goedkeuring van de UEFA de interactie tussen staf en spelers in beeld brengt.

Afstelling geluid

Vandaag meldt de zendgemachtigde aan het AD dat het tóch excuses heeft gemaakt bij de KNVB. Met de afstelling van de camera's was nog steeds niet mis, zo stelt de NOS, maar bij het inregelen van het geluid is de omroep naar eigen zeggen wel over de schreef gegaan. Kees Jansma (76), voormalig perschef van Oranje, laat het AD desgevraagd weten dat hij 'beide partijen begrijpt': 'Het inzoomen op gezichten en daarmee de emotie in de huiskamer krijgen, is van deze tijd. Dat behoort tot op zekere hoogte tot topsport. Maar op- en aanmerkingen van een trainer behoren tot de privacy. Het kan niet de bedoeling zijn dat een trainer op de bank niet meer vrijuit kan praten.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties