Norris opnieuw zelfkritisch na derde plek in sprintrace: 'Ik was wéér dom'

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 15:00
copyright proshots 22432337
Lando Norris was na afloop van de sprintrace in het Oostenrijkse Spielberg behoorlijk zelfkritisch. De Engelsman gaf zichzelf de schuld dat het hem niet lukte Max Verstappen te verslaan. De McLaren-coureur dacht dat hij de snelheid had om de Nederlander te kloppen, maar eindigde als derde.
'Ik was weer dom en liet in bocht 4 de deur open,' zei Norris op de persconferentie, refererend aan zijn gevecht met Verstappen. Norris passeerde Verstappen in bocht 3, maar werd een bocht later weer ingehaald door de Nederlander. Norris, die de laatste weken vaker de schuld op zich nam nadat hij een overwinning was misgelopen, leek te schrikken van Verstappens actie en werd vervolgens voorbijgestoken door teamgenoot Oscar Piastri. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar was daarna niet meer in staat om posities goed te maken.
'Het was helemaal mijn fout,' baalde Norris. 'De snelheid van de auto was goed. We konden Max aanvallen, maar dat zeggen we nu ieder weekend. Ook vandaag hadden we kunnen winnen en had ik dingen beter kunnen doen. Daar moet ik aan werken.'

Norris ziet Verstappen geen fouten maken

Volgens Norris ligt Verstappen 'nog steeds een beetje voor.' 'Hij maakt ook nooit fouten. We hebben iets extra's nodig om hem te verslaan. Hopelijk kunnen we dat voorafgaand aan de kwalificatie vinden. Het zijn telkens kleine dingen die bij mij misgaan, maar dat mag geen excuus zijn. Vandaag heb ik het alleen bij dat moment in bocht 4 verpest.'
Norris krijgt later op zaterdag een kans om zich te revancheren, wanneer om 16.00 uur de kwalificatie voor de hoofdrace van zondag op het programma staat. De race begint zondag om 15.00 uur.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties