Nog altijd geen uitsluitsel over het lot van vader Luis Diaz: zoekactie in volle gang

Nog altijd geen uitsluitsel over het lot van vader Luis Diaz: zoekactie in volle gang

Meer dan 120 Colombiaanse militairen en politieagenten zijn met man en macht op zoek naar de vader van Liverpool-voetballer Luis Diaz. Afgelopen zaterdag werden Luis Manuel Diaz en zijn vrouw Cilenis Marulanda nabij het ouderlijk huis van de familie ontvoerd. Inmiddels hebben de Colombiaanse autoriteiten een speciale commando-eenheid ingeschakeld om in de zoektocht te assisteren.

Gewapende mannen namen Diaz' ouders zaterdag mee in Barrancas, en nog steeds ontbreekt elk spoor van vader Luis Manuel. Wel wist de politie de moeder van Diaz dit weekend nog terug te vinden.

Eerbetoon

Afgelopen zondag speelde het Liverpool van Cody Gakpo en Ryan Gravenberch 'gewoon' een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (3-0 winst). Diogo Jota hield na het maken van de 1-0 een shirt met het rugnummer van zijn Colombiaanse ploeggenoot in de lucht. Diaz zelf maakte logischerwijs geen deel uit van de wedstrijdselectie, maar de autoriteiten van zijn thuisland hebben hem voor zijn eigen veiligheid ook ten strengste afgeraden zich bij zijn andere familieleden in Colombia te voegen.

Berggebied

Inmiddels doorzoekt een speciale commando-eenheid, die is getraind door de Amerikaanse en Britse luchtmacht, de Perija Mountains, een berggebied nabij de grens tussen Colombia en Venezuela. De directeur van de nationale politie stelt dat de ontvoerders zich volgens de best beschikbare informatie waarschijnlijk nog wel op Colombiaans grondgebied begeven. De ingeschakelde commando-eenheid is eraan gewend om zoektochten met weinig rantsoen en ook in de nachtelijke uren door te zetten.

Gouden tip

Wie de politie een gouden tip bezorgt die leidt tot de veilige terugkeer van Luis Manuel Diaz, kan rekenen op een beloning van 40.000 dollar. 'We vragen de ontvoerders van Luis Manuel Diaz, de vader van Luis F. Diaz, om hem onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Voetbal is vrede. Luis, we denken met je mee. Colombia staat achter je'.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties