Nederlands sprintkanon Jakobsen stapt uit de Tour de France

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 15:17
jakobsen
Fabio Jakobsen heeft de Tour de France donderdag verlaten. De sprinter van dsm-firmenich PostNL loste vroeg in de rit, waarna hij op een gegeven moment het nutteloze van zijn missie inzag. Jakobsen had het al enkele dagen lastig.
In de ietwat heuvelachtige openingsfase van de etappe naar Villeneuve-sur-Lot moest Jakobsen als enige het peloton laten gaan, waarbij de ploegleiding van dsm-firmenich PostNL besloot om niemand te laten wachten op de sprinter. De afgelopen dagen en weken werden Bram Welten en Nils Eekhoff nog vaak ingezet om bij Jakobsen te blijven, maar mochten ditmaal hun plek in het peloton behouden.
De Nederlander bleef - op advies van ploegleider Matt Winston - voortdoen, maar lag na circa twintig kilometer al vijf minuten achter. Voortdoen bleek geen optie voor de Nederlander, die na de Giro nu ook de Tour eerder moet verlaten. Op zijn palmares namens dsm-firmenich PostNL staat tot dusver een ritzege in de Ronde van Turkije, eind april.
dsm-firmenich PostNL liet op social media weten dat de rappe man zichzelf niet meer topfit voelde en daardoor de Tour heeft verlaten. De ritten van donderdag en vrijdag zouden hem nochtans goed moeten liggen, maar nu wacht dus een reis huiswaarts. Een vijfde en zevende plek in de eerste week van de Tour waren zijn beste resultaten.
Op het moment dat Jakobsen in de auto stapte, was lead-out Eekhoff betrokken bij een valpartij in het peloton. De hardrijder kon zonder al te veel schade verder rijden. Gele trui Tadej Pogacar moest ook voet aan de grond zetten. Grootste slachtoffers leken Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) en het EF Education-EasyPost-duo Neilson Powless en Sean Quinn, maar ook zij stapten 'gewoon' weer op de fiets om hun weg richting de finish voort te zetten. Pello Bilbao moest ziek wel uit de Tour stappen.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties