Nederlands elftal naar achtste finales EK 2024, Italië ontsnapt diep in blessuretijd

Sportnieuws
maandag, 24 juni 2024 om 22:54
copyright proshots 25468647
Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het EK 2024. Oranje moet dinsdagavond nog het derde pouleduel spelen tegen Oostenrijk, maar weet nu al dat het zeker is van een plaats bij de laatste zestien.
Spanje won maandagavond in poule B met 1-0 van Albanië en door die uitslag heeft Nederland zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. Mocht de ploeg van bondscoach Ronald Koeman dinsdagavond verliezen van Oostenrijk en derde eindigen in de groep, dan plaatst het zich als eén van de vier beste nummers drie voor de knock-outfase.
Poule B kende maandag een krankzinnige ontknoping. Italië en Kroatie streden in een rechtstreeks duel om de tweede plaats. De Kroaten kwamen na tien minuten spelen in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Luka Modric. In de 98e minuut viel de EK-droom van de afzwaaiende Modric echter in duigen doordat Mattia Zaccagni op schitterende wijze de 1-1 binnenschoot en Italië daarmee naar de achtste finales schoot. Voor Kroatië zit het EK er op.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties