Moeder Collin Veijer durft zijn races niet te kijken: 'Hoop dat ik er ooit nog aan ga wennen'

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 13:19
collin veijer
Collin Veijer laat het hart van menig Nederlands racefan sneller kloppen, maar niemands hart klopt sneller tijdens de races dan dat van de moeder van het 19-jarige toptalent. In gesprek met RTV Drenthe zegt moeder Annelies dat ze van de spanning niet eens durft te kijken.
De jonge rijder van Liqui Moly Husqvarna Intact GP kende vorig jaar al een uitstekend debuutseizoen in de Moto3, en laat dit seizoen zien zichzelf nog verder te hebben verbeterd. Veijer won onlangs de race in het Spaanse Jerez en haalde het podium in het Franse Le Mans en het Italiaanse Mugello. Ondanks dat Collin het steeds beter doet, kan zijn moeder Annelies nog steeds niet rustig zijn races bekijken.
'Ik heb zoveel spanning op dat moment, dat is echt een heel ongemakkelijk gevoel. Ik hoop dat ik er ooit nog aan ga wennen en een race uit kan kijken. Ik kijk altijd eerst even de start bij m'n zwager en m'n schoonzusje, zij wonen naast ons. En dan ga ik even naar huis. Dan stuur ik halverwege een appje om te vragen hoe hij het doet. Dan ga ik meestal terug voor de laatste twee rondes en rook ik tussendoor even een sigaretje', zo laat zijn moeder weten.

Begeleiding vanuit eigen familie

Zijn vader Jurjen heeft ook een verleden in het motorracen en begeleidt Collin elk weekend tijdens races. Hij kan zijn rol als begeleider en de spanning die hij als vader ongetwijfeld voelt goed loskoppelen. 'Ik schakel dat gewoon uit en dat moet ook als je de begeleiding doet. Dan kun je niet met emoties daarnaast gaan werken. Collin is in het weekend gewoon mijn rijder en niet mijn zoon. Dat is het verschil denk ik', aldus Veijer senior.
Dat de motorcoureur uit Staphorst het zo goed doet, komt omdat zijn ouders veel in hem hebben geïnvesteerd in jonge leeftijd, zo onthult zijn vader. Hij runt een houtbewerkingsbedrijf, waardoor hij met zijn eigen carrière moest stoppen. Toen bleek dat Collin talent had, haalde hij zijn broer bij het bedrijf zodat hij zijn zoon goed kon begeleiden. 'Ik had het idee om het anders aan te pakken dan menig Nederlander deed', blikt Jurjen terug. Hij moest opboksen tegen negatieve reacties. 'Alleen ik zag dat hij ook in het buitenland voorin meedeed. Dus dat was de reden om door te zetten.'
Jurjen werkt op rustige momenten tijdens de buitenlandse Grands Prix achter zijn laptop aan het bedrijf, terwijl Annelies in de zorg werkt. Samen hebben ze nog twee dochters, waardoor ze een hectisch en onregelmatig leven leiden. Dat zijn de ouders echter nog lang niet zat. 'We gaan er met z'n allen voor. En dat maakt het verschil dat het ons een goed gevoel heeft om dit te volbrengen. We gaan de goede kant op. Dus dit kunnen we nog wel even volhouden denk ik', aldus Collin's vader. Zijn moeder vult aan. 'Ik heb er niet zoveel last van dat ze weg zijn. Alleen als ze op maandag terugkomen met een berg was. Dat vind ik wel erg.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties