'Mislintat niet meer welkom in Johan Cruijff Arena'

'Mislintat niet meer welkom in Johan Cruijff Arena'

Sven Mislintat is niet meer welkom bij wedstrijden van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Dit is een van de stappen die Ajax heeft ondernomen naar aanleiding van het lopende onderzoek naar de directeur voetbalzaken. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Pier Eringa, kondigde woensdag tijdens de Algemene Ledenvergadering aan dat Mislintat tijdelijk uit de openbaarheid wordt gehaald.

Mike Verweij meldt in De Telegraaf dat Eringa's beslissing om Mislintat uit de ArenA te weren leidde tot hoongelach onder de aanwezigen. 'Dit komt doordat de leden betwijfelen of de voorzitter zijn belofte kan nakomen', voegt de clubwatcher toe.

Eringa gaat niet akkoord met het verzoek van de Ajax-leden om Mislintat te schorsen. De RvC-voorzitter kiest ervoor om hem achter de schermen verder te laten werken. Verweij geeft aan dat de Raad van Commissarissen van Ajax 'moeite heeft' met de kwestie rondom Mislintat. Het wordt het orgaan onder andere kwalijk genomen dat ze niet voldoende onderzoek hebben gedaan voordat de Duitser aangesteld werd.

Na onthullingen van de NOS over een dubieuze transfer van Borna Sosa, bevindt Ajax zich in zwaar weer. Volgens Joost Quant, een arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in voetbalzaken, zou het beter zijn voor Ajax om Mislintat tijdens het onderzoek op non-actief te stellen. 'Je moet hier niet te lang mee wachten. Als je te lang wacht, verlies je het recht om iemand direct te ontslaan als uit onderzoek blijkt dat hij daadwerkelijk verkeerd heeft gehandeld. Dit staat bekend als de 'onverwijldheidseis', zei Quant tegen De Telegraaf.

De eerstvolgende wedstrijd die Mislintat moet missen is die van donderdagavond tegen Olympique Marseille in de Europa League. De eerste tegenstander in de groepsfase kan ideaal zijn om het negatieve sentiment in Amsterdam om te draaien. Bij de Fransen gaat het namelijk ook allesbehalve van een leien dakje. Het bestuur van OM deed een stap terug na bedreigingen en sinds gisteren zit de club zonder hoofdtrainer, daar Marcelino moest vertrekken.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties