Mislintat heeft eerste aankoop met 22,5 miljoen euro korting binnen

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 14:07
sven mislintat
Serhou Guirassy maakt binnenkort de overstap van VfB Stuttgart naar Borussia Dortmund, zo verzekert Fabrizio Romano via X. Volgens de Italiaanse transferspecialist activeert Dortmund de ontsnappingsclausule van 17,5 miljoen euro in het contract van de topschutter, waardoor Guirassy met recht een koopje genoemd mag worden.
Eind mei meldde Romano al dat Dortmund vol inzette op de komst van Guirassy, die afgelopen seizoen met 28 doelpunten een ware sensatie was in de Bundesliga. Alleen Harry Kane maakte meer doelpunten op het hoogste niveau in Duitsland. Mede dankzij de doelpuntendrift van de 28-jarige aanvaller uit Guinee eindigde Stuttgart op de tweede plaats, waardoor de club voor het eerst sinds seizoen 2009/2010 in de Champions League te bewonderen is.
Sven Mislintat, sinds kort technisch directeur van Dortmund, heeft al langer een oogje op Guirassy. In zijn kortstondige periode aan het roer bij Ajax wilde hij hem ook al oppikken, maar dat mislukte, onder meer vanwege de hoge vraagprijs. Een seizoen later krijgt Mislintat zijn oogappel juist met behoorlijke korting. De marktwaarde van Guirassy bedraagt volgens Transfermarkt namelijk 40 miljoen euro.
Stuttgart moet de groepsfase van het miljardenbal dus zonder zijn topschutter proberen te overleven, maar krijgt er mogelijk een goede optie voor terug. De club onderzoekt volgens Sky Sports-journalist Florian Plettenberg de optie om Niklas Füllkrug te halen, die de omgekeerde weg als Guirassy moet bewandelen. De 31-jarige Duitse spits is als pinchhitter mee naar het EK en scoorde al tweemaal. Füllkrug ligt nog tot 2026 vast bij Borussia Dortmund.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties