Miljoenenaanwinst Brighton zag serieus bod van mijlenver aankomen: 'Ze weten heel goed wie ik ben'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 16:05
wieffer
Mats Wieffer beleeft de transferzomer van zijn leven. Waar de middenvelder het seizoen 2021/2022 nog volledig in de Keuken Kampioen Divisie afwerkte, kan hij in augustus aan gaan treden tegen de beste clubs van de Engelse Premier League. In gesprek met Feyenoord One praat Wieffer nochtans zelfverzekerd over de stroomversnelling waar hij de voorbije maand in belandde.
'Brighton volgt me al heel erg lang', stelt de middenvelder die het EK vanwege een blessure miste. 'Ik denk dat ze me al anderhalf jaar volgen, dus ze weten heel goed wie ik ben en dat dat echt bij hun past.' Het voorbije seizoen speelde de Premier League-middenmotor doorgaans met twee controleurs (4-2-3-1), waar de multi-inzetbare Pascal Gross (wisselspeler bij Duitsland op dit EK) er meestal een van was.

Bekende namen

Wieffer haalt ook het gegeven aan dat hij veel Brighton-spelers al kent. Bart Verbruggen overtuigt dit EK als Oranjekeeper en wisselde zijn plaats onder de lat bij Brighton afgelopen seizoen af met Jason Steele. Joël Veltman en Jan Paul van Hecke zullen eveneens makkelijk verstaanbaar zijn voor de man uit Borne. Yakuba Minteh wordt door Brighton van Newcastle United overgenomen, en maakt daarmee indirect dezelfde overstap als Wieffer.

Snelle start

Op 17 augustus staat de eerste wedstrijd van het Premier League-seizoen op de roller, als Brighton het opneemt tegen Everton. 'Dat je dan eigenlijk zó snel naar de Premier League kan gaan, dan is het de bedoeling om het daar ook te gaan laten zien', is Wieffer stellig. 'Dat is een jongensdroom, natuurlijk'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties