Update | Politie vindt geen strafbare feiten na beschuldigingen aan adres Wolff

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 14:20
copyright proshots 21795394
Het Formule 1-team van Mercedes laat het er niet bij zitten en heeft de hulp van de politie ingeschakeld om te achterhalen van wie de anonieme mail is die vorige week rond werd gestuurd in de F1-paddock, zo meldt De Telegraaf. In die mail werd Toto Wolff hard aangepakt door iemand die beweerde een medewerker van Mercedes te zijn. De teambaas zou Lewis Hamilton namelijk saboteren. Mercedes ontkent dit echter en wil de onderste steen boven krijgen.
Afgelopen week kregen meerdere personen in de F1-paddock een anonieme mail toegestuurd van iemand, die beweerde een medewerker van het F1-team van Mercedes te zijn. De onbekende afzender stelde in deze mail dat Mercedes Hamilton saboteert omdat hij volgend seizoen de overstap naar Ferrari maakt. Het Duitse team ontkent dat de anonieme mail afkomstig is van één van haar medewerkers. 'We weten dat dit niet komt van een medewerker van ons team en we krijgen ongelooflijk veel van dit soort e-mails', wordt Wolff geciteerd door De Telegraaf.

Zoektocht naar anonieme zender

Mercedes heeft geprobeerd om te achterhalen van wie de anonieme mail afkomstig is, maar zonder succes. Daarom heeft de Duitse renstal inmiddels de politie ingeschakeld. 'Het is verontrustend, zeker als iemand in zo’n e-mail praat over de dood en dat soort dingen. Daarom heb ik gezegd dat we dit volle bak moeten onderzoeken en de politie moeten inschakelen. Online-gedrag zoals dit moet stoppen. Mensen die achter hun telefoon of computer zitten kunnen teams of coureurs niet op deze manier zwartmaken. Ik weet niet wat voor idioten er allemaal zijn. Lewis (Hamilton, red.) maakt al twaalf jaar deel uit van dit team, we zijn vrienden en vertrouwen elkaar. Tegen al die gekken die er zijn, zou ik willen zeggen: ga naar een psychiater.'

Opvallend detail

De hele situatie is opmerkelijk te noemen, maar wordt zelfs nog gekker. Volgens De Telegraaf is de anonieme mail over de sabotage van Hamilton door Mercedes gestuurd aan dezelfde mensen, die eerder dit jaar ook een mail ontvingen van het vermeende WhatsApp-contact tussen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en de vrouwelijke medewerker die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.

Update | geen strafbare feiten

Update | dinsdag 25-6, 14:20u: De politie heeft het onderzoek afgerond en geen strafbare feiten gevonden. 'De politie van Northamptonshire ontving op 12 juni een rapport over een e-mail die was verspreid binnen het Mercedes AMG F1-team', vertelde een politiewoordvoerder van Northamptonshire aan de BBC. 'Er zijn geen strafbare feiten vastgesteld. Er is wel advies gegeven over eventuele verdere e-mails die het team mogelijk ontvangt.'
©F1Maximaal
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties