Medvedev baalt van gemaakte keuzes: 'Ben te lang koppig gebleven, anders had ik gewonnen'

Sportnieuws
maandag, 11 september 2023 om 9:11
Daniil Medvedev
Het is Daniil Medvedev niet gelukt om voor de tweede keer in zijn loopbaan de US Open op zijn naam te schrijven. De Rus verloor zondagavond in een slijtageslag van Novak Djokovic. Na afloop gaf Medvedev aan dat hij spijt heeft van een aantal keuzes en de wedstrijd had moeten winnen.
In 2021 won Medvedev de US Open door in de finale Djokovic te verslaan. Dat kunststukje kon de Rus niet herhalen. Kansen waren er echter wel, maar Medvedev gaf na afloop aan dat hij een aantal verkeerde keuzes heeft gemaakt. 'Ik heb spijt, zeker weten. Ik had hier moeten winnen', doelt Medvedev op, zoals hij zelf omschrijft, een foute beslissing bij setpoint in de tweede set. Medvedev koos voor een cross-court pass in plaats van een bijna zekere winner langs de lijn te slaan. 'Ik had de bal langs de lijn moeten spelen, niet cross, maar ik had twee keuzes en ik koos de verkeerde. Als ik de tweede set had gewonnen, had het een hele andere wedstrijd geworden.'
De tweede set duurde maar liefst 104 minuten en vergde fysiek enorm veel van de spelers. Medvedev leek de meest fitte, maar voelde dat de wedstrijd uit zijn handen glipte nadat hij het setpoint in de tweede set niet benutte. 'Hij was moe. Hij miste aan het einde van enkele lange rally's wat schoten', zei Medvedev over Djokovic, die maandag weer de nummer 1 van de wereld is. 'Daarom was het jammer dat ik de tweede set niet won, want ik had het gevoel dat ik over hem heen liep.'

Koppige Medvedev wijzigt tactiek te laat

Wat ook opviel was dat Medvedev zeer ver achter de baseline stond bij de service van Djokovic. De Serviër kon hierdoor vaak naar het net komen en maakte daar veel punten. 22 keer kwam Djokovic naar het net, waarvan het 20 keer een punt opleverde. Ook daarin vindt Medvedev dat hij een foute keuze heeft gemaakt. 'Ik was een beetje koppig bij de return. Ik had waarschijnlijk mijn positie moeten veranderen. Ik probeerde in mijn hoofd te veranderen wat ik deed bij het retourneren, zoals een beetje hoger of lager gaan, of langs de lijn of kruislings. Ik slaagde er gewoon niet in om de bal vaak genoeg in het spel te brengen of de bal te plaatsen waar ik wilde', aldus Medvedev.
In de halve finale tegen Carlos Alcaraz slaagde Medvedev er wel in goed te retourneren en aan die tactiek wilde hij zich vasthouden. 'Dat was anders dan toen ik tegen Carlos speelde. Ik slaagde erin om goed te retourneren vanaf een afstand, en daar ben ik goed in. Het maakt me niet echt uit als de tegenstander serveert en volleyt. Het maakt het een beetje moeilijker, maar hij moet het goed doen. Novak doet het ten eerste goed, dus dat is het eerste deel. En dan is het tweede deel dat ik er niet in slaagde om goed genoeg te retourneren, en ik wil niet zeggen vanwege hem. Het was meer vanwege mezelf, ik had minder koppig moeten zijn en eerder in de wedstrijd naar voren moeten gaan, want ik begon het pas een beetje te doen in de derde set. Maar toen was het al te laat', sluit een teleurgestelde Medvedev af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties