Manchester United mag 'gewoon' meedoen aan Europa League, maar kan topaankoop vergeten

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 12:00
copyright proshots 25360124
Manchester City en Manchester United mogen komend seizoen gewoon deelnemen aan Europese toernooien. Er leek een moment van onzekerheid te zijn vanwege het bezit van andere clubs door dezelfde eigenaren, maar dit probleem is nu opgelost.
City Football Group bezit zowel Manchester City als het Spaanse Girona, terwijl het Britse chemiebedrijf Ineos zowel Manchester United als het Franse Nice in handen heeft. UEFA-regels verbieden clubs met dezelfde eigenaar om deel te nemen aan dezelfde competitie. Manchester City en Girona zullen beiden uitkomen in de Champions League, terwijl Manchester United, winnaar van de FA Cup, en Nice zich hebben gekwalificeerd voor de Europa League.
Door 'significante aanpassingen', zoals de UEFA het beschrijft, zijn de potentiële belangenconflicten aangepakt door de invloed en beslissingsmacht van de investeerders aanzienlijk te beperken. Daarnaast zijn de aandelen tijdelijk overgedragen aan een onafhankelijke beheerder.

Manchester United kan aankoop vergeten

Verder is afgesproken dat er geen spelers worden uitgewisseld tussen de clubs van juli dit jaar tot september 2025. Voor Manchester United betekent dit bijvoorbeeld dat de gewilde Franse verdediger Jean-Clair Todibo van Nice niet kan worden gecontracteerd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties