Manchester City dreigt uit de Premier League te worden gezet door Financial Fair Play-regels

Manchester City dreigt uit de Premier League te worden gezet door Financial Fair Play-regels

Manchester City, de huidige nummer twee van de Premier League, zou zomaar eens kunnen degraderen. De steenrijke club zou tussen 2009 en 2018 meer dan honderd financiële regels hebben overtreden, waaronder die omtrent 'Financial Fair Play'. De Premier League stelt een commissie in die onderzoek gaat doen naar de mogelijke financiële overtredingen, aldus de NOS.

De regerend landskampioen zou onjuiste informatie hebben verstrekt, onder meer over de inkomsten uit sponsoring van de club. Volgens de Premier League, die ruim vier jaar lang onderzoek heeft gedaan, heeft City de Financial Fair Play-regels meer dan honderd keer overtreden. In een periode van negen jaar wordt de club beschuldigd van het 'opblazen' van sponsorovereenkomsten, het ontbreken van gegevens over deze deals en het betalen van ongepaste bedragen aan zowel spelers als trainers. Bovendien zou de Engelse grootmacht in een eerder stadium niet hebben meegewerkt aan een onderzoek van de Premier League.

The Times meldt verder dat de straf voor City behoorlijk hoog kan zijn. In het gunstigste geval worden er punten afgetrokken, maar de kans is reëel dat de club verplicht gaat degraderen. Overigens is dit niet de eerste keer dat City in opspraak raakt door de overtreding van de Financial Fair Play-regels. In 2020 werd de club uitgesloten van deelname aan Europese toernooien voor een periode van twee jaar. Ook zouden ze een boete van 30 miljoen euro moeten betalen. Na succesvol in hoger beroep te zijn gegaan bij het CAS, het internationale sporttribunaal, mocht City toch meedoen aan Europees voetbal, en werd de boete bovendien verlaagd naar 10 miljoen euro.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.