Lovende woorden uit familiekring: 'Gravenberch is nu zeker vijftig procent beter dan bij Ajax'

Sportnieuws
donderdag, 13 juni 2024 om 17:15
ryan gravenberch
Ryan Gravenberch heeft sinds zijn vertrek bij Ajax niet meer zijn beste spel getoond, menen veel voetbalvolgers. Rafael van der Vaart vergeleek de jongeling echter met Jude Bellingham en voorziet dus een rijke toekomst voor de Liverpool-speler. Afgelopen zomer maakte de oud-Ajacied de overstap naar Anfield in de hoop meer speeltijd te krijgen, maar dat begreep niet iedereen.
Ryan Gravenberch senior is zeer enthousiast over de ontwikkeling van zijn zoon. 'Ik denk dat hij nu zeker vijftig procent beter is dan bij Ajax. Hij is nog sterker en fitter geworden. Het tempo waarin Liverpool speelt is echt niet normaal. Alles gaat veel sneller en dat heeft hem heel goed gedaan. Ryan moet bij Liverpool steeds wat extra’s geven en daar is hij een veel betere speler van geworden.' De middenvelder maakte afgelopen seizoen 1118 minuten in de Premier League voor de Engelse grootmacht. 

Tóch naar het EK

Ondanks de niet zeer overtuigende prestaties en de relatief beperkte speeltijd werd Gravenberch toch door bondscoach Ronald Koeman voor het EK geselecteerd. 'We hebben lang het gevoel gehad dat hij er niet bij zou zitten', geeft Gravenberch senior toe. 'Tijdens de driedaagse trainingsstage zijn de dingen niet onfortuinlijk voor Ryan verlopen'. Hiermee doelt zijn vader op het afvallen van Marten de Roon en Quinten Timber.

Verrassing 

Het selectienieuws kwam als een grote verrassing voor de familie van Gravenberch. 'Ryan appte ons, maar zei dat we het nog wel stil moesten houden. We waren heel blij. Niet veel later werd het openbaar gemaakt. Toen ontplofte mijn telefoon. We hebben het lekker over ons heen laten komen. We zijn een hele realistische familie en zijn vooral trots op Ryan', sluit zijn vader af tegenover ESPN.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties