Loting Wimbledon 2024: Griekspoor kan wederom borst nat gaan maken

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 12:42
copyright proshots 17380274
Maandag 1 juli gaat het derde grandslamtoernooi van dit tennisseizoen van start. Op de heilige grasbanen van Wimbledon gaan 128 tennissers strijden om de felbegeerde beker. De deelname van twee kampioenen is nog hoogst onzeker, maar Novak Djokovic en Andy Murray zijn wel meegenomen in de loting. De Nederlanders hebben vrijdag met wisselend succes geloot.
Djokovic is in de eerste ronde gekoppeld aan de Tsjech Vit Kopriva. De Serviër onderging na Roland Garros een knie-operatie en weet nog niet zeker of hij op de baan kan verschijnen in Londen. 'Ik zal echt alleen spelen als ik in staat ben om ver te komen in het toernooi en te vechten voor de titel', liet Djokovic eerder deze week weten. Tweevoudig winnaar Murray laat de Britse fans nog in ongewis. 'Ik wacht tot het laatste moment om te kijken of ik kan spelen. Ik heb het recht dat te doen', sprak Murray zich donderdag uit in de Britse media. Tomas Machac uit Tsjechië is op papier de eerste tegenstander van de Schot.
Tallon Griekspoor neemt het in de eerste ronde van Wimbledon op tegen Pablo Carreño Busta. De Spanjaard is momenteel de nummer 796 van de wereld, maar heeft die ranking te danken aan een lange afwezigheid door blessures. De hoogste ranking ooit van Busta is de tiende positie. Mocht Griekspoor de eerste twee rondes overleven dan wacht hem hoogstwaarschijnlijk het treffen met Jannik Sinner. Botic van de Zandschulp werd gekoppeld aan de Brit Liam Broady, de nummer 146 van de wereld. Geen gunstig loting voor de Nederlander die zwaar uit vorm is en aan moet treden tegen één van de publiekslievelingen in Londen.
Bekijk hier de volledige loting.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties