Licentiesoap bij Vitesse krijgt toch weer positieve wending

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 10:30
copyright proshots 25284412
Vitesse mag na maandagavond toch weer hoop hebben op een goede afloop van zijn slepende licentiesoap. Guus Franke, de gehoopte investeerder (en eigenaar) die kan bemiddelen in het conflict met de Amerikaanse schuldeiser Coley Parry, twijfelde op maandag nog of hij aan boord zou blijven of zich toch terug zou trekken. Zijn beslissing was cruciaal, omdat Vitesse maandagnacht de stukken moest inleveren die alsnog goed kunnen zijn voor behoud van de proflicentie.
Lange en pittige onderhandelingen tussen Vitesse, Franke en Parry hebben geleid tot een akkoord over het wegpoetsen van 14,3 miljoen euro schuld. Franke kan garant staan voor het bedrag dat Parry in zijn geheel terug wil hebben. De beoogde nieuwe eigenaar van de club kwam er in eerste instantie niet uit, ondanks veel overleg, maar kwam tijdens een laatste belletje alsnog tot een akkoord.

Maandagnacht

Kort voor middernacht op maandag bevestigde Vitesse dat Franke en de club het eens waren. Dit is belangrijk voor de stukken die maandagnacht naar de KNVB zijn gegaan, want de voetbalbond moet de komende dagen gaan beslissen over het beroep tegen het intrekken van de proflicentie. Qua geldnood gaat het bij de Arnhemmers overigens niet alleen over de 14,3 miljoen, want er staan ook nog schulden uit bij de belastingdienst en verschillende leveranciers.

Investeringsmaatschappij

Bij het doornemen van het beroep zal KNVB vooral ook het kapitaal van Franke doorlichten. De Nederlandse zakenman is woonachtig in Zwitserland, waar hij de investeringsmaatschappij Axiom Partners beheert. Onlangs sloot hij nog een deal met het Formule 1-team van Aston Martin, waar Fernando Alonso en Lance Stroll voor rijden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties