Lerby heeft transfertip voor Ajax na opvallend EK-optreden: 'Hij moet voor twee jaar komen'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 15:50
copyright proshots 1072870
Søren Lerby zou graag zien dat Ajax werk maakt van de komst van Arda Güler Het Turkse talent staat op dit moment onder contract bij Real Madrid, maar zal volgens Lerby daar de komende jaren nog niet veel gaan spelen, zo zegt hij bij Vandaag Inside.
'Hij komt de komende twee jaar niet te spelen bij Real Madrid', zegt Lerby in het televisieprogramma. 'Dat is met al die talenten. Ze hebben niet echt een positie', duidt de Deense oud-speler van Ajax het probleem aan van veel talenten die bij Europese topclubs spelen.

Flinke concurrentie

Als het aan Lerby ligt, komen spelers als Güler eerst bij een club als Ajax te spelen. 'Hij moet bij Ajax komen voor twee jaar. Hij kan supergoed voetballen, maar waar moet hij spelen bij Real Madrid?', vraagt Lerby zich hardop af.
Analist René van der Gijp is het eens met Lerby. Hij noemt een ander voorbeeld van een speler die er in eerste instantie ook niet aan te pas kwam bij een Europese topclub. 'Je hebt het ook gehad met De Bruyne bij Chelsea. Dat gaat dan naar Wolfsburg. Op een gegeven moment is hij 24 en staat hij er echt. Bij Güler zie je ook echt dat het nog een jochie is.'

Vroeg in het vizier

Voormalig Ajacied Ryan Babel tipte Ajax drie jaar gelden al over Güler, zo liet hij weten op X. In die tijd was hij speler van Fenerbahçe en maakte hij al indruk op Babel. Later zou Ajax - volgens de geruchten - geprobeerd hebben om Güler naar Amsterdam te halen, maar de strijd om het Turkse talent ging verloren toen Real Madrid hem een contract aanbood. Dinsdagavond zorgde Güler nog voor de winnende goal van Turkije tijdens de EK-groepswedstrijd tegen Georgië.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties