Lance Armstrong zwaar onder de indruk van Van der Poel: 'Als hij op kop zit, weet iedereen: game over'

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 15:22
copyright proshots 23612815
Jasper Philipsen boekte dinsdag dankzij een perfecte spurtvoorbereiding van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck zijn eerste ritzege in de Tour de France 2024, wat uiteraard voor grote opluchting zorgde. Het werk van zijn mannen werd na afloop alom geloofd, waarbij er een sleutelrol was weggelegd voor wereldkampioen Mathieu van der Poel.
In de THEMOVE-podcast bespraken Lance ArmstrongGeorge Hincapie en Bradley Wiggins de rit naar Saint-Amand-Montrond na. 'Jasper was best emotioneel aan de finish', merkte Armstrong op, die een zeer sterke spurttrein van Alpecin-Deceuninck opmerkte. 'Het was perfect', oordeelde de Amerikaan.
Hincapie was het daar volledig mee eens. 'Iedereen die wat van de wielersport ziet en die trein ziet gaan, met Van der Poel die vrij baan heeft in de laatste kilometer, weet dat het game over is voor de rest. Dan wordt het onmogelijk om Philipsen te kloppen, wat dus ook zo was.'
Lees verder onder de video.

Van der Poel maakt in Lage Landen indruk met 'agressiviteit', ook complimenten voor Robbe Ghys

In Live Slow Ride Fast analyseerden Laurens ten Dam en Thomas Dekker de lead-out van Van der Poel. 'Mathieu is Mathieu, maar wat ik zo frappant vond is dat Robbe Ghys ook zijn gewicht in goud waard is. Dat is geen dure lead-out, maar hij regelt toch ook wel dat Jasper hier wint. Natuurlijk doet Mathieu ook een geweldige voorbereiding, maar Ghys reed toch ook wel van negenhonderd tot vijfhonderd meter van de meet op kop. Na Mathieu was het kat in het bakkie.'
Ook José De CauwerSporza-commentator, zag een indrukwekkende wereldkampioen. 'Ik heb weer een Van der Poel gezien die ik in de eerste week een beetje gemist heb. De agressiviteit die er nu wel was. Ghys zei het ook: het is net of we beter zijn dan de eerste 4 dagen. Daar lijkt het een beetje op. Niet alleen door die ritwinst. Het was in ieder geval een lead-out uit het boekje', aldus de Belg.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties