Kwartfinales EK 2024: Nederland na bloedstollend gevecht naar halve finale

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 22:52
copyright proshots 25661625
Alle achtste finalewedstrijd op het EK 2024 zijn gespeeld. Dat betekent dat er al zestien landen zijn uitgeschakeld en nog maar acht landen over zijn. Tussen die acht landen bevindt zich Nederland. Vrijdag- en zaterdagavond worden de vier kwartfinalewedstrijden gespeeld en worden de tickets voor de halve finales verdeeld.
Het Nederlands elftal neemt het zaterdag 6 juli om 21.00u in Berlijn op tegen Turkije. De Turken waren in de achtste finale verrassend te sterk voor Oostenrijk waar Nederland in de groepsfase nog van verloor. De Turken wonnen eerder in de poulefase nog van Georgië en een andere angstgegner van Oranje, Tsjechië. Het belooft een verhitte partij te worden, aangezien Turkije dit EK de meeste gele kaarten heeft gepakt (18).

Kraker van de kwartfinales

De vrijdagavond van de kwartfinales is er een om van te watertanden. Duitsland en Spanje, volgens velen dé twee landen die tot nu toe de beste indruk maken, nemen het om 18.00u tegen elkaar op in Stuttgart. Frankrijk en Portugal doen het tot nu toe met minder oogstrelend voetbal. Maar uitgerekend die twee landen werden vooraf aan het toernooi (ook) als grote favorieten gezien. Frankrijk scoorde nog maar drie keer en moet hopen dat Kylian Mbappé onderscheidender speelt dan maandag tegen de Belgen.
De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann spreekt voorafgaand aan de clash met Spanje van 'gelijkwaardige teams' en hoopt dat zijn thuisspelers doorslaggevende een-tegen-eensituaties in hun voordeel kunnen gaan beslissen. Luis De La Fuente, de man die aan het roer staat bij de Spanjaarden, besteedde nog eens aandacht aan het afzwaaien van Toni Kroos. 'We dachten erover om Kroos’ voeten aan elkaar vast te binden, maar ik weet niet zeker of de UEFA dat toestaat', sprak hij lachend.

Penaltykiller

Als Frankrijk en Portugal er niet in slagen om hun onderlinge treffen binnen de reguliere speeltijd te beslissen, zullen veel ogen gericht zijn op Diogo Costa. De goalie van FC Porto baarde tegen Slovenië opzien door alle strafschoppen te stoppen. Voor Cristiano Ronaldo zal het zaak zijn om zijn emoties dit keer wat meer in bedwang te houden. In hoogvorm is de levende voetballegende nog altijd in staat om beslissend te zijn, maar kan hij zich nog eens oprichten nadat hij zijn tweede strafschop maandag wél binnenschoot?
De andere kwartfinalewedstrijd die zaterdag gespeeld wordt, gaat tussen Engeland en Zwitserland. Engeland leek te worden uitgeschakeld in de achtste finale tegen Slowakije, maar door een schitterende treffer in blessuretijd van Jude Bellingham zorgde ervoor dat de ploeg van Gareth Southgate toch nog mag aantreden in de kwartfinales. Zwitserland versloeg titelhouder Italië in de achtste finales van het EK.

Programma kwartfinales EK 2024

WedstrijdUitslag
Vrijdag 5 juli
18.00u Spanje-Duitsland2-1
21.00u Portugal-Frankrijk0-0 * Frankrijk wint na strafschoppen (3-5)
Zaterdag 6 juli
18.00u Engeland-Zwitserland1-1 * Engeland wint na strafschoppen
21.00u Nederland-Turkije2-1

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties