Kuyt ziet geheim wapen voor EK en verwacht dat Brobbey de 'absolute top' kan halen

Kuyt ziet geheim wapen voor EK en verwacht dat Brobbey de 'absolute top' kan halen

Dirk Kuyt ziet in Luuk de Jong een speler die absoluut van waarde kan zijn voor het komende EK. De spits van PSV heeft bedankt voor het Nederlands elftal, maar houdt tegelijk de deur op een kiertje. Kuyt laat in gesprek met De Telegraaf verder weten dat hij in Brian Brobbey een spits ziet die de absolute top kan halen.

Bondscoach Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij al een aantal keer met De Jong heeft gesproken over een mogelijke rol in Oranje. Tot een terugkeer in Oranje is het tot dusver niet gekomen. 'In mijn optiek moet je er als bondscoach altijd naar streven om het beste team mee te nemen naar een eindtoernooi', laat Kuyt weten.

'Natuurlijk heeft Luuk aangegeven dat het hem tijdens het seizoen te veel is om ook voor Oranje te spelen, maar het EK is ná het seizoen', vervolgt de 104-voudig international. 'Als Luuk zo blijft spelen en in mei nog dezelfde vorm etaleert, zou ik niet schromen om hem te bellen. Hij kan tijdens een toernooi een extra wapen zijn.'

Koeman heeft momenteel in de spits weinig keuze. Memphis Depay was jarenlang dé spits van Oranje, maar is de laatste jaren erg blessuregevoelig. Wout Weghorst is momenteel de eerste keus. Brobbey en Thijs Dallinga lijken daarachter in de pikorde te zitten. Ook Donyell Malen en Cody Gakpo kunnen op de spitspositie uit de voeten.

Kuyt denkt dat Brobbey de absolute top kan halen

Kuyt vertelt verder dat hij een hoge pet op heeft van de spits van Ajax. 'Hij is in mijn ogen een ruwe diamant die de absolute top kan halen', begint Kuyt in de ochtendkrant over Brobbey, die deze interlandperiode wegens een blessure niet aanwezig is bij het Nederlands elftal. 'Door een ongelukkige keuze te vroeg naar het buitenland te gaan, heeft Brian al veel meegemaakt. Ik hoop dat hij al zijn ervaringen – ook de huidige negatieve bij Ajax – kan omzetten in een grote drive. Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende EK.'

De oud-trainer van ADO den Haag verwacht dat de spits een belangrijke rol op het EK kan spelen. 'Ik denk daarbij dat Brobbey, die ik al ken vanuit mijn tijd als trainer van Feyenoord Onder 19, weleens heel belangrijk kan worden op het toernooi in Duitsland. Als Weghorst dan de hete adem van Memphis en Brobbey in zijn nek voelt, zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden.'

Koeman gaf aan dat hij geschrokken was van de manier waarop Brobbey zijn kansen afwerkt bij Ajax. Later gaf de bondscoach aan dat hij spijt heeft van deze uitspraken die hij deed bij het programma Rondo.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties