'Kroes wil drie Mislintat-aankopen behouden, negen andere Ajax-spelers staan te koop'

Sportnieuws
woensdag, 12 juni 2024 om 21:00
copyright proshots 24713849
Ajax zou deze transferzomer liefst negen van de twaalf zomeraankopen van Sven Mislintat willen verkopen. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Volgens de journalist mogen alleen Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk bij Ajax blijven.
'Bij Ajax hebben ze de troep die Mislintat heeft gehaald ook geëvalueerd', vertelt Verweij aan het einde van de podcast van woensdag. 'De conclusie is dat er van de twaalf spelers die zijn aangetrokken door Mislintat bij Gods gratie drie mogen blijven. Dat zijn Ramaj, Branco van den Boomen en - je raadt het nooit - Sivert Mannsverk. De rest heeft allemaal het bordje te koop op zijn voorhoofd.'
Volgens Verweij zal Ajax niet zelf hardop uitspreken dat er veel spelers mogen vertrekken. 'Want dan worden ze minder waard', zegt hij. Twee zomeraankopen van vorig jaar doen met Kroatië mee aan het komende EK. Het kan Ajax mogelijk een voordeel opleveren. 'Ze hopen dat Šutalo en Sosa een goed EK spelen', aldus Verweij, die daarmee wil zeggen dat Ajax de twee Kroaten bij een goed EK voor een mooie transfersom zou kunnen verkopen.
Ajax trok vorig jaar zomer liefst twaalf nieuwe spelers aan. Van den Boomen kwam transfervrij over van Toulouse FC, terwijl voor de overige elf spelers een transfersom werd betaald. In totaal gaf Mislintat 115 miljoen euro uit aan Benjamin Tahirović, Ramaj, Jakov Medić, Carlos Forbs, Chuba Akpom, Anton Gaaei, Josip Šutalo, Gaston Ávila, Georges Mikautadze, Mannsverk en Borna Sosa.

Mikautadze al verkocht aan FC Metz

Mikautadze is door Ajax al verkocht aan FC Metz, al heeft de Amsterdamse club zelf nog geen officiële mededeling gedaan over deze transfer. FC Metz betaalt dertien miljoen euro voor de Georgische aanvaller. Nu FC Metz gedegradeerd is, is een vertrek van Mikautadze bij die club aanstaande. Hij gaat voetballen in de Ligue 1, al is zijn nieuwe club nog niet bekend. Onder meer AS Monaco, Olympique Lyon en Stade Rennes zouden interesse in hem hebben. Bij een toekomstige transfer ontvangt Ajax tien procent over de winst.
Ajax Showtime ©
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties