Koeman verklaart keuze voor Geertruida: Hij kan ook altijd op het middenveld spelen'

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 18:00
copyright proshots 25557266
Bondscoach Ronald Koeman legde in aanloop naar het laatste EK-groepsduel van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk zijn opvallende keuze uit om Denzel Dumfries te vervangen door Lutsharel Geertruida in de basiself. 'Met Geertruida kun je ook altijd nog op het middenveld spelen.'
De verdediger van Feyenoord krijgt tegen Oostenrijk verrassend de voorkeur boven Dumfries. De back van Internazionale heeft een beetje last van zijn lies en Koeman neemt geen risico. 'Natuurlijk had hij normaal gewoon kunnen spelen, maar ik neem dat wel mee. Als je goede wissels hebt, kun je dit ook doen,' doelt hij op het inbrengen van Geertruida.
Met de verdediger van Feyenoord kan hij sowieso meerdere kanten op. De rechtsback kan ook nog inschuiven op het middenveld, legt Koeman uit. 'In mijn optiek is dit de beste opstelling voor deze wedstrijd,' zegt Koeman, doelend op de hoge druk van Oostenrijk.

Veerman ook terug in de basis

Joey Veerman keert ook weer terug op het middenveld. Hij ontbrak tegen Frankrijk wegens de kwaliteiten van Antoine Griezmann. Maar tegen Oostenrijk is Veerman de man die de passes op de snelle Cody Gakpo en Donyell Malen moet geven. 'Je hebt een tegenstander die vaak ook veel ruimte weggeeft. We hebben snelheid voorin. Dan is Joey een speler die in zijn passing belangrijk moet zijn.'
En waar moeten die ballen van Veerman dan naartoe? 'Door de lucht op Cody aan de linkerkant. Memphis kan inzakken en de ruimte voor Donyell open gooien. Dat is iets wat je bespreekt, omdat zij zo hoog druk zetten.' Dat is dan ook precies de reden dat Malen speelt. Hij heeft snelheid en moet dus klaarstaan voor de counter. De buitenspeler van Borussia Dortmund vervangt Jeremie Frimpong op rechtsbuiten. Ook Xavi Simons moet het veld ruimen voor Veerman, waarbij Tijjani Reijnders doorschuift naar de nummer 10-positie.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties