Koeman noemt de absolute uitblinker bij Oranje: 'De puzzel op het middenveld is eindelijk gelegd'

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 21:00
copyright proshots 25661084
Ronald Koeman heeft na afloop van het achtste finale-duel van Oranje met Roemenië (0-3 overwinning) Xavi Simons benoemd als zijn uitblinker van de avond. Niet de doelpuntenmakers Cody Gakpo en Donyell Malen waren volgens de bondscoach de beste spelers op het veld, maar Simons.
Koeman schoof na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS aan bij Jeroen Stekelenburg. De verslaggever benadrukte eerst de sterke prestaties van Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders op het middenveld. 'Hoe bemoedigend was het voor je dat dit motorblok op het middenveld - Reijnders en Schouten - zoveel beter was dan tegen Oostenrijk?', vroeg Stekelenburg.
'Dat ligt ook aan anderen', reageerde Koeman. 'Natuurlijk lag het ook aan henzelf. We waren heel solide in het voetbal. Maar ik denk dat je één speler op het middenveld vergeet, die vond ik echt de allerbeste vandaag: Xavi Simons. Ja, geweldig. Ook in zijn positionering en zijn drive. Hij was de allerbeste. Aan de bal, in zijn positie kiezen en qua drive. Je merkte dat hij een stuk vrijer speelde op de nummer tien positie. Dat hebben we nu ook weer gezien. Het lijkt erop dat de puzzel op het middenveld nu gelegd is.'

Simons lijkt beter op zijn plek op het middenveld

Koeman gebruikte de rol van Simons bij het derde doelpunt van Oranje, gescoord door Malen, als voorbeeld. De aanvallende middenvelder won sterk een persoonlijk duel op eigen helft en was daarmee aan de basis van het doelpunt. 'Hoe agressief hij dat duel won, dat doet hij altijd. Misschien dat hij iets vrijer speelt op de nummer tien positie. Dat is nu ook duidelijk geworden,' aldus Koeman.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties