Koeman keihard: Veerman na ruim een half uur gewisseld na dramatisch optreden

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 19:05
copyright proshots 25596182
Ronald Koeman heeft drastische maatregelen genomen tijdens de wedstrijd Nederland - Oostenrijk. De bondscoach bracht Xavi Simons al na iets meer dan een half uur spelen in voor Joey Veerman.
Voor Veerman moet dit een zware klap zijn, omdat hij al na ongeveer 35 minuten werd gewisseld. De middenvelder van PSV had al een ongelukkige wedstrijd tegen Polen en verloor daardoor zijn basisplaats tegen Frankrijk. Bondscoach Koeman legde uit dat Veerman niet speelde vanwege Antoine Griezmann, omdat hij daar iemand anders voor wilde inzetten.
Veerman staat bekend om zijn passing. Voor de wedstrijd tegen Oostenrijk verwachtte Koeman dat hij goede, diepe passes zou geven op de snelle Cody Gakpo en Donyell Malen. Echter, tegen Oostenrijk verloor Veerman maar liefst zestien keer de bal in 29 balcontacten. Na zijn wissel zat Veerman diep weggezakt in de dug-out.
Simons begon de vorige twee wedstrijden wel in de basis. Tegen Polen als rechtsbuiten en tegen Frankrijk als nummer tien. Beide keren werd hij vroegtijdig gewisseld, maar nu was hij dus al snel weer nodig bij Oranje. Tijjani Reijnders schoof van de tien-positie terug naar de plek van Veerman, zodat Simons als aanvallende middenvelder kon spelen.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties