Kidnappers van vader Luis Diaz eisen 'veiligheidsgarantie' in ruil voor vrijlating

Kidnappers van vader Luis Diaz eisen 'veiligheidsgarantie' in ruil voor vrijlating

De rebellengroep die de vader van Liverpool-aanvaller Luis Diaz heeft ontvoerd, heeft van zich laten horen. De ontvoerders zijn bereid om Diaz' vader vrij te laten, maar alleen als er wordt voldaan aan gestelde 'veiligheidsvoorwaarden'. Het nieuws volgt een dag nadat de voetballer scoorde voor zijn club en een emotionele oproep deed op Instagram.

Liverpool-coach Jürgen Klopp liet Diaz in aanloop naar het treffen met Luton Town (gisteren) zelf beslissen of hij deel wilde uitmaken van de wedstrijdselectie. De Colombiaan besloot mee te gaan naar Luton, viel in de tweede helft in en kopte in de eindfase bizar genoeg ook nog de gelijkmaker (1-1) binnen.

Smeekbede

De Colombiaanse autoriteiten raadden Diaz vorige week al aan om voor zijn eigen veiligheid niet af te reizen naar zijn thuisland. Op Instagram plaatste de aanvaller op de wedstrijddag een smeekbede richting de ontvoerders. Daarin vroeg hij hen om zijn vader vrij te laten en 'een pijnlijke periode van wachten' te beëindigen.

Bekende rebellengroep

Vandaag rapporteerden Colombiaanse media dat het ELN (National Liberation Army) een statement heeft afgegeven en Diaz' vader 'zo snel mogelijk' wil loslaten. De marxistisch georiënteerde rebellengroep is al vanaf de jaren zestig in Colombia actief. Afgelopen zomer kwam het tot een verdrag met de Colombiaanse overheid, maar dat weerhield de groep er dus niet van een ontvoering te plannen en op te eisen. Waarom de ELN tot de ontvoering is overgegaan, is nog niet duidelijk.

Veiligheidseis

In het vrijgegeven statement, dat is ondertekend door troepenaanvoerder Jose Manuel Martinez Quiroz, gaat de organisatie vooral in op de omstandigheden die ertoe leiden dat zij Luis Manuel Diaz nog niet vrij willen laten. De uitgebreide zoektocht die de autoriteiten hebben opgezet stuit de guerrilla's tegen de borst: 'Deze situatie zorgt er niet voor dat het vrijlatingsplan snel en veilig verloopt, op een manier waarbij meneer Luis Manuel Diaz geen risico's loopt. Als de zoekoperatie doorgaat, wordt de vrijlating uitgesteld en nemen de risico's toe'.

Het ELN geeft de familie Diaz zijn garantie dat het Diaz' vader zal vrijlaten, maar niet zo lang de autoriteiten de 'veiligheidsvoorwaarden' die de groep verlangt niet heeft geaccepteerd. Diaz zelf kan dus niet veel anders dan afwachten, en zal deze week moeten beslissen of hij met zijn team afreist naar Frankrijk voor de Europa League-wedstrijd tegen Toulouse.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Liverpool

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties