Kane lovend over Weghorst en Depay: 'Het zal lastig worden om hun uit te schakelen'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 20:00
kane
Harry Kane heeft een dag voor de halve finale van het EK, waarin Engeland het opneemt tegen Nederland, tijd genomen voor een persconferentie. Daarin sprak hij lovende woorden over verdedigers Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk, en ook over Wout Weghorst en Memphis Depay.
'Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd,' concludeerde Harry Kane toen hem werd gevraagd wie hij liever tegenover zich zag: teamgenoot Matthijs de Ligt of Virgil van Dijk, met wie hij jaren duels uitvocht in de Premier League. 'Matta (De Ligt) is al een tijdje mijn teamgenoot, hij is geweldig. Ik weet niet of hij morgen speelt, maar we hebben al genoeg duels uitgevochten op de training. Dat zal op het veld niet anders zijn.'
De kans is echter groter dat hij tegen Van Dijk zal spelen. De captain van Oranje heeft misschien niet zijn beste toernooi, maar zal niet gepasseerd worden. 'Met hem heb ik ook geweldige duels uitgevochten in grote, zware wedstrijden. Soms won hij, soms ik. Beiden zijn geweldige spelers. Het is mooi om tegen een van de beste spelers ter wereld te spelen. Daar doe je het uiteindelijk voor.'

Kane bekend met Weghorst en Depay

Kane werd ook gevraagd naar de kwaliteiten van Memphis Depay en Wout Weghorst. Weghorst was erg belangrijk voor Nederland dit EK, terwijl Memphis nog een beetje zoekende is wat betreft doelpunten. 'Ze zijn allebei anders en brengen verschillende kwaliteiten in het veld. We bereiden ons voor op beide spelers, zodat we weten wat de gevaren van Memphis én Weghorst zijn,' zei Kane.
Hij ging nog even door over de twee spelers die hij kent uit hun tijd bij Manchester United. 'Beiden hebben op hoog niveau gespeeld en staan nu in de halve finale. Ze zijn dus zeker gevaarlijk. We hopen hen morgen uit te schakelen, maar dat zal lastig worden. We focussen op onszelf en wat wij kunnen doen.' De halve finale vindt plaats op woensdag 10 juli om 21.00 uur in Dortmund.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties